Monday, June 13, 2011

berlabuh tirai

telah berakhir sudah af, untuk selamanya. not much to talk bout the last af as i'm not following at all (cuma follow hazama je). but, seriously, aku tak sempat masuk af dah tamat dah. apa ni? apa ni?

okay, nak cerita pasal juara. from the very first, oh, mungkin not the very first, its more like from the week hazama diserap masuk ke dalam af, dia dah memang juara. juara terancang? tak kot. tapi, sampai dibawa masuk kembali artis yang dah perform kat the real dunia hiburan, mungkin itu cuma satu kejutan yang diterpaksakan, untuk menambah rencah. maybe.

i'm not a fan of hazama. really. and aku memang tak tengok af. langsung. tapi, sejak tertengok hey, soul sister dalam minggu ke berapa ntah, aku terus terpikat. kat hazama. bukan kat af. and bro, sorry lah, i pernah kutuk you dulu. masa zamanzaman jahiliyah you dulu. yelah, time tu you keluar prelude, jadi flying vocalist muh, there's nothing about you i would love to like. but now, you proved it man. it's not necessary being in the academy to learn the lesson. the world outside there teaches you a lot more.

yes, hazama won because of his own self-learning of 5 years from the real world, not from the academy. mark my words. (but still, akademi tu mengasah lagi apa yang dah tajam. can't deny it)

kalau diadaptasikan ke dunia kita yang normal ni, masih boleh diambil iktibar dari dunia hiburan ni (berhibur bukan sekadar berhibur, yang elok masih boleh dijadikan panduan). say it, orang yang tak belajar tinggitinggi kat universiti pun masih boleh berjaya. bergantung kepada usaha anda. and it's just a matter of time. mark my words, again.

be it 5 years, or maybe 10, or if luck is not your middle name- a decade or two, if success is destined, you'd reach it. remember, the longer time you took for something, the more you gain from your surrounding. it's not a waste. it's a worth.

for that, congrats, bro. you won double. hit the bull's eye!


paklang kawtim dah menang besar. kite nak jadi maklang kawtim boleh tak? boleh? tak?

p/s : kite pun minat merah jugak tau...

No comments: