Thursday, May 12, 2011

10 months of heaven, hopefully

kalau ada orang masuk meminang, sempat kahwin, sempat termengandung, dan sempat terberanak sekali ni.


eh, ada ke orang tu? kalau takde pun, mungkin sempat tunggu sekali. auwww..

(awat merenyam sgt nih. lupa ke kau tu harapan keluarga?)


okay, back to the topic. feels like heaven now. bila difikirkan lagi banyak kali, lagi terasa heavennya. seperti semua sedia maklum, sem-break dah start, and thanks to kerajaan malaysia, specifically, kementerian pelajaran tinggi malaysia, cuti dipanjangkan sempena pertukaran polisi kemasukan semester baru.


and to make it better, my practical training is waiting just nice around the corner. hit a jackpot, yeah!


10 months without books. 10 months without classes. 10 months without daily exercise 'hiking' up to level 4, sometimes to level 10. 10 months without packed elevators. 10 months without sick wireless. 10 months at home. 10 months with monthly allowances. indeed, 10 months of heaven.


so, what's in the to-do-list? hmm, let me think... grab a ticket, checked. pack the camping bag, checked. get some PAMA loan, checked. buy a bottle of sun-block, checked. catch a plane, to be checked. eh? going oversea??


to be continued....

4 comments:

SITI NURFARAHHIN RASID said...

ko pun cuti 10 bulan ke????ak ingt ukm je cuti 10 bulan sbb ktorg hbs exam awal...huhu...ko praktikal kt ner???ble start???

farah hazwani othman said...

hehe. best kan 10 bulan. seb bek kite praktikal. aku praktikal kat pwc. area kl sentral. kau?

SITI NURFARAHHIN RASID said...

fuyoooooooo pwc 2...bgs2...ak company bese jek..atarek n co kt wangsa maju...huhu...

farah hazwani othman said...

ok la tu. kau amek audit arr yek. aku dpt taxation. huhu. dkt arr dgn umah ko. best kan dok umah lma2 ni. hehe.