Thursday, January 20, 2011

perfect timing, perfect movie

i just wonder, after so many reviews and 'chit-chatting' i heard on the movie 3 idiots, why haven't i watched the movie yet? dah keluar kat astro free free pun tetap juga tak mampu menarik minat aku untuk menontonnya. mendengar lolongan tawa adik aku dari dalam bilik kala dia menonton cerita ini di ruang tamu juga tak mampu untuk mendorong jari aku menekan klik 'open file' pada cerita 3 idiots yang tersimpan dalam folder 'hindustan' dalam external hardisk aku yang diberi nama 'ai' itu.

but i just finished watching it, 30 minutes ago. ya, katalah aku ketinggalan zaman ke hapa, aku tak kesah pun.

seriously, that movie is a blast. u'll laugh ur ass down rolling on the floor, and at the same time, unknowingly, tears will flow down ur cheek without u wanting to wipe it but u have to because u have roomates and u would not want to get cought being so emotional-sentimental-cememeh-hati tisu-whatsoever.

and i do think this is my perfect timing for a motivational inspiring movie. not to mention, a therapy to enhance the positive-thinking trait in me. it's quite a time for me. a rough time.


bilamana laptop punya microsoft office sudah tidak boleh dipakai lagi. . .

no worries, all is well. . .


bilamana online application for internship asyik tergantung tak bertali tak putus putus. . .

still, no worries, all is well. . .


bilamana masa depan masih kabur kabur samar bayangan tak nampak apa. . .

no worries too, all is well. . .


bilamana jpa masih mencabar kesabaran dan menguji keimanan. . .

ha, tang ini aku tak boleh terima. i have to worry. weh! aku dah penat lah balik rumah saban minggu tampal muka tebal tadah tangan tunggu abah aku kuar wallet bagi duit poket untuk seminggu.


*sigh* aku bukan puan sabariah (ampun mak). sabar aku ada limitnya. and i'm trying hardly not to reach the limit and giving up everything.

not all is going to end up well. we are not a predictor. be prepared for every possible outcomes.

apa yang mampu diminta, permudahkanlah segala galanya.

4 comments:

shafiq & farhana said...

wani..aku da dpt asrama..4B-01-03..huhu..smalam minx tros dpt..

wandidib said...

thanks untuk entry ni.

farah hazwani othman said...

nana : c, told ya. mintak tgh2 sem sng sket dpt. tp tak aci aaaaa..... dapat tgkat bwh2! haha.

farah hazwani othman said...

wandidib : all is well~