Thursday, November 25, 2010

will you marry me?

disebabkan aku dah malas nak mengikuti cerita cinta kirana yang tidak berkesudahan itu, maka aku beralih arah ke cerita korea, mary stayed out all night a.k.a marry me, mary.

cerita ini terdiri dari heroin sahaja. ulang suara, HEROIN sahaja. tiada hero kacak hensem lagi bergaya. tak percaya, tengok ini.



cantik kan heroin heroinnya.


teraju utama, jang geunsuk. ala, yang berlakon you're beautiful. dan dia sangat beautiful dalam cerita ini. heroinnya, moon geun young, heroin cerita cinderella's stepsister. dan tentutentulah, cerita korea bukanlah cerita korea kalau tiada cinta empat segi. mesti ada hero dan heroin kedua. tapi aku tak tertarik dengan mereka. aku lebih tertarik dengan geunsuk yang cantik.

cerita berkisar mengenai kang moo kyul (jang geunsuk) seorang rocker indie band dan mary (moon geunyoung) seorang gadis naif yang dipaksa berkahwin oleh ayahnya yang kuat berhutang, dengan seorang lelaki kaya lagi kacak tetapi tiada jiwa, byun jung in. jung in cuma memikirkan business semata mata dan bersetuju dgn aturan perkahwinan ayahnya yang berkawan baik dgn ayah mary.

so, mary asked moo kyul to be a fake husband of her, in order to avoid the marriage. but her father already engaged in a contract with jung in's father, and mary will have to bear juz for 100 days, before coming with a desicion, either to choose moo kyul, or marry jung in.

dia terima, sebab dia cuma perlu berpura pura kahwin dgn moo kyul, dan bertahan selama 100 hari. in the end, she thinks she juz need to choose neither one of them.

but things started to get serious when jung in suddenly wants to fight for mary, after realizing she is his long lost chilldhood friend. and the rest... i'm still looking forward to it.




cepatcepatlah upload episode baru!




aku suka relationship moo kyul dgn mary. ditakdirkan bertemu dan terstuck with each other, sebab they both actually are meant to be together, secara tidak sengaja. bila moo kyul is feeling down, mary sentiasa berada di samping dia, secara tidak sengaja. dan bila mary needs help, moo kyul sentiasa datang membantu, secara tidak sengaja. they juz happen to need each other well. memang kebetulan yang sangat kebetulan, tapi itulah true love. u wil not realize it even when it is in ur hand.

dan aku nak bercerita lebih pasal jang geunsuk dalam cerita ni. dia cold, yet kind. dia cool, and gorgeous. dan dia tak boleh lari dari watak seorang pemuzik. deyy, u r beautiful, jadik penyanyi. dlm beethoven virus main muzik. doremi pun sama. steorotype la beb. tapi aku suka. haha.


dan yang paling penting, dia cantik. sangat. cantik. giler. cantik. betul. cantik.


ya, oppa! what are u trying to make other pretty women (like me) look like huh? kalau kau pun dah cantik macam ni, maka tergugatlah kami semua.



marry me, beautiful.



saja je nak upload gambar beliau banyak banyak. sebab aku sangat jeles dengan kecantikan si dia. aku jeles dgn kulit mulusnya. aku jeles dgn senyum manisnya. aku jeles dgn rambutnya. kau guna shampoo apa huh?



dan aku terasa seperti lesbo pulak kalau terjatuh hati dengan dia yang cantik ini. euwwww....

btw, rating drama ni sekarang is not so good. i wonder why...



* sekarang musim konvo. semua rakan taulan dan sepupu sedang mengalaminya. happy konvo day, guys! (bila lah time aku plak....)

2 comments:

Anonymous said...

saya pun suka jang geun suk!!!
tengah tengok marry me , mary jugak...memang besh sangat!!!

farah hazwani othman said...

oh, anonymous. thanx for reading.
kita bermadulah sebab suka pada org yg sama. haha.
=D