Monday, June 21, 2010

kurang perisa. kurang menyengat.

apa kes ni weh?

aku frust tgk world cup tahun ni. asek tie je. kalau tak tie, menang tipis. busan la weh. aku memerlukan sesuatu yg mengejutkan. bukan mengejutkan as in germany kalah dgn serbia selepas dgn gahnya membelasah australia pada perlawanan sebelumnya. itu bkn mengejutkan. itu sgt memalukan.

*pada ketika entry ini ditulis, aku sdg menyaksikan brazil berperang dgn ivory coast dgn brazil mendahului 2-0*

haha. pabila aku sudah bercerita pasal bola. gaya macam aku ni hebat sgt je tgk bola. padahal kalau ko tanya aku off-side tu hape, aku tak geti nak jawab sebab aku pun tak tahu. hakikatnya, aku tgk bola 4 tahun sekali je. dan ini cuma world cup kedua aku pernah tgk. fyi, aku kenal bola sepak 4 tahun lepas, masa form5. first match pernah aku tgk sepanjang hidup aku masa opening game german lwn apa tah mula2 dulu. dan lepas tu aku selalu follow up match2 yg ada sebab satu je tujuannya. nak berlagak dgn kawan2 bila dtg sekolah esknya. haha.

*dan yeay! gol ketiga dari brazil!*

serius. back then, world cup sgt meriah. aku dtg kelas pagi2 sume dok bergebang pasal bola. jadi untuk bergebang sama, aku terpaksalah tgk juga. dan masa tu memang demam habis lah. sampai nama kawan2 aku dlm phone book pun aku tukar. aman klose. dija pun nak klose gak. (aman, ko bermadu dgn dija tyme tu) fatin cannavaro. iman ballack. hafiz casillas. paan nedved. (baru aku perasan czech tak main wcup this year, rindu plak kat pavel nedved). semuanya nak letak nama player fevret. aku ingatkan aku je yg tak cukup akal buat mcm tu, tapi member baik aku si fatin tu pun sama gila gak. well, bff la katakan. haha.

dan serius, aku rindu zaman tgk wcup 4 thn lepas. rindu nak tgk bola sama2 dgn korang. (bukan tgk kat mapley, tapi tgk kat rumah sendiri, sambil bls2 mesej update pasal game). sekarang ni semua dah hilang. kawan2 sekolah semua dah hilang. masing2 wat hal sendiri. betul la ayiz, susah nak keep in touch bila dah berpisah semuanya. jumpa kat facebook pun sekadar hai helo apecer fullstop. *sigh*

*dan ivory coast membalas dendam dgn sedas gol. dan kaka dilayangkan kad kuning?!! siot!*

okay. tak mahu imbau kenangan lalu sambil beremosi. mari kita bergembira dengan...

*what?!! kad merah plak?! shit la. yg ko g siku mamat tu kenapa kaka oi?? drama betul arr...*

huh, tarik nafas. lepas. okay. sambung cerita. mari menstabilkan perasaan dgn sekeping gambar.

saya sayang kawan2 saya.
kami keluar bersama haritu.
sangat seronok.
saya rindu mereka semua.
reunion akan datang, pastikan semua ada.
a2p4, together we are better!

dan tidak dilupa, seulas karangan bergambar ringkas. (seulas?)

*dan tamat sudah perlawanan. padan muka ko ivory coast. bahahaha.*

1 comment:

ayiz mazlan said...

ha3..bagos2..
1st time ak bace post pasal bola yg siap ade gmbr awek2 haa...

hak3...