Tuesday, March 9, 2010

bagaimana nak hilangkan stress...

haha. mentang2 lah baru belajar pasal stress pagi tadi tyme management, terus nak post entry berkaitan dengannya. tak. aku bukan nak bagi lecture pasal stress dan yang sewaktu dengannya, tapi aku cuma nak kongsi pasal ketagihan terbaru aku. persatuan salah cakap di facebook. page ni aku jumpa semasa melayari blog gadissebelahpintu. dan trust me, memang ini satu cara yang paling baik untuk bergelak ketawa terguling2 sampai putus urat leher. dan aku memang dah teraddicted habis dengannya. saya sudah join. anda bila lagi?

sangat seronok, bila hidup ini dipenuhi dengan gelak ketawa ceria happening tanpa duka. sebab sebenarnya, hidup kita tak de pun yang tak lari daripada masalah, tapi, bila dah dapat buat something yang boleh melarikan kita daripada terfikirkan sangat masalah itu, bukankah lebih elok dan bagus untuk kesihatan? bak kata lecturer management aku, dan zila, dan diba, oh ya, serta fareez juga, ya, senang kata, lecturer kami lah. beliau berkata, kita stress2 sangat pun tak guna. sebab bila dah tak stress, kita renung2kan kembali, dan kita akan rasa betapa bodohnya dan tak gunanya kita nak tension atas perkara yang bukan kekal dan boleh diatasi. it's a stupid thing, to cry over the spilt milk, to be stress over stupid thing. thanx puan atas pengajaran yang berguna.

so, live your life well. and do not get caught in the massive stress. because it ain't worth ok. (reminder to me as well..) and if you do, juz do whatever it takes to get rid of it. or juz join me in the box. we'll sing till out of voice. haha.

* wish me luck for my speech tomorrow. i mean, today. *sigh...

No comments: