Monday, March 22, 2010

super junior supershow 2!!!!!!

full of excitement and craziness! superb bombastic fantastic hell yah! wohh, lets check out wut i've got. that you didn't.

[warning : this entry's gonna be so longggggggggg............]

first, let the pictures do the talking....


patiently wait the concert to start @ 8 o'clock.
masih control ayu sebelum diserang histeria


the stage, from my point of view.
quite far, unfortunately. but still in the mid, thankfully

mari tgk siapa di sana.
kelik gambar utk tumbesaran.
(jgn pertikaikan mengapa nama Kyu Hyun in capital letter
dan mengapa dia sahaja yang dapat love)


there goes the leader, Lee Teuk.


KRY bersama Sungmin.
and yup, Kyu Hyun di tgh2 itu membuatkan aku sgt teruja.


heartquake, Eun Hyuk.
my heart really quakes coz he's juz in front of my eyes!
and yup, di belakang itu Kyu Hyun kesayangan.


Heechul, Shindong, Ryuwook, Donghae, Eunhyuk.
singing f(x) - Chu. so....ladies?


this is for u faezah, Siwon oppa. dia memg sgt hot. dan macho. dan sexy.
ya, sexy ya amat.


yesung, heechul and ryuwook.
dunno y i think ryuwook sgt comel ketika ini.
btw, this is for my fren, Shai.


playtime! nampak pistol air tu? mereka la polisnya.


hampir ke penamat. Suju M-Zhoumi dan Henry memunculkan diri.
Kyu comel berkostum kepala kangaroo. ahaha. angau!


Lee Teuk yg setia mengalunkan 'apa khabar'nya walaupun konsert sudah tiba ke penghujung.


Kyu Hyun cuba berbahasa melayu : "saya syg kamu".
anda sgt comel Kyu.
si tinggi Zhoumi. kanannya Henry.


selamat tinggal! sedih. maaf, sungmin hilang. terpinggir barangkali.


flyers. yg aku buat kipas muka. tiket tu lepas ni jadi penanda buku ye.






and the best part of it......................................................... tedeng2......


saranghae!
hottest, sbb dia memg paling hensem dan hot.
baby, sbb dia paling muda.
jadik pakwe aku boleh tak si hensem???


second, let's have a short review, though i'm speechless tak tau nak kata apa sbb sgt teruja. mereka sgt gempaq! ok2. mula dpd awal. opening act from a Chinese group, Malaysian barangkali. dan artis malaysia, Iqwal-Cukup2. kenapa bila aku tanya org sume dorg kata tak kenal iqwal 2? tapi yg org tak kenal tu la yg berkongsi pentas sgn Suju. haish. aku pun nak jugak.

walaupun 10 je yang ada (tak termasuk Zhoumi and Henry), Kangin, Hangeng dan Kibum ada problem lain, tapi tetap teruja. nak tau kenapa? mestilah sbb KYU si hensem kacak bergaya. haha. Eunhyuk sgt fokus menyanyi dan meletakkan sepenuh perasaan pada lagu smpaikan tak senyum masa aku melambai dpn matanya. yelah, nyanyi lagu frust, takkan nak senyum. Heechul suka kutip stuff yg dibaling peminat. dan berusaha melekatkan sebuah kipas tangkai besar yang tercabut semasa dia berlari. Ryuwook si suara nyaring, Siwon yang sexy habis selalu menunjukkan sebahagian six packnya, Lee Teuk si lesung pipit yg bahagia sentiasa tersenyum, Sungmin si gigi cantik, Shindong, Donghae dan Yesung, kamu semua membuatkan tekakku sakit dan suaraku hilang! ganti balik suaraku. dgn makan malam bersama kau org. haha. tak puas menonton konsert mereka. tak sabar nak tggu 3rd tour, maybe lagi 2 thn. dan tolonglah, hilangkan angau aku.



btw, semasa aku seronok berpoya2 bersama 10 jejaka hensem, adik aku menjalankan dirinya ke pesta buku pwtc. dan berjaya memperoleh versus. aish, siap dapat buku nota ekslusif hlovate lagi. kedekut tanak bagi kakak kesayangan dia ni. haha. versus tak sempat nak curik. dia dah bawak balik asrama. sekali dgn novel aku bkn novelis yg aku beli. novel yg sgt best dan sempoi. aku dah jatuh cinta pada roul si rambut merah bermata sebelah merah itu.


buku nota hlovate.


dan farah, jgn merungut lagi lepas ni. at least, sekarang dah ada org lain selain maxis yg sudi mesej ko. dan oh, kami cuma teman. it's not worth to sacrifice a friendship that takes a long time to construct juz bcoz of some mushy dushy feeling. lets juz follow the flow...

dah2. konsert dah selamat habis. pergi fokus belajar. dan buat assignment yg melambak. sekian terima kasih.

Friday, March 19, 2010

singkatnya hidup ini...

selasa lalu, aku dikejutkan dgn sekejut-kejutnya. berita pemergian sepupu aku, Mohd Firdauz Mazlan, atau aku lebih senang memanggil beliau dgn nama abg Abby, benar2 membuatkan aku tersentak. daripadaNya kita datang, kepadaNya jua kita akan kembali.

dari kaca mata aku, arwah merupakan seorang sepupu yang disenangi. seorang sepupu yang peramah. seorang sepupu yang baik. seorang sepupu yang disayangi keluarga. seorang sepupu yang aktif, sihat walafiat tanpa ada sebarang penyakit. tiada siapa pun dapat menyangka arwah akan pergi terlalu cepat.

benarlah, semudah ucapan "kun fayakun" Allah menjadikan manusia, sekelip mata juga Dia mampu mencabut nyawa. benarlah, sejauh mana kita menyayangi seseorang, tetap Allah juga yang menyayanginya lebih lagi. benarlah, hidup ini terlalu singkat, sekejapan sahaja kita merasainya kerana Allah boleh menarik balik nikmatNya bila2 masa sahaja.

dunia ini hanyalah persinggahan. dunia bukanlah kehidupan hakiki. dunia ibarat perhentian seorang musafir buat seketika untuk sampai ke tempat tujuannya. dan tempat tujuan kita adalah alam akhirat. setiap saat kematian sentiasa menghampiri kita untuk menuju ke alam akhirat. kematian tidak mengenal usia dan tidak mengenal kedudukan, ia boleh berlaku bila-bila masa dan di mana-mana juga tanpa kita menyedarinya.

kepada Mak Iti, Pak Lan, Along Fairuz, Angah, dan Ayees, setiap yang berlaku ada hikmahnya. dugaan dan ujian yang sebegini berat menimpa ada sebabnya. Allah maha mengetahui apa yang telah ditetapkanNya. be strong.


gambar 20 thn dulu...


raya terakhir bersama. arwah di hujung kanan.


setiap yang hidup pasti akan mati. setiap yang telah pergi pasti akan dirindui. hanya kenangan yang tinggal untuk diingati. abg abby, damailah engkau di sana. semoga kau ditempatkan di kalangan orang2 yang beriman. amin.




kematian itu pasti. kehidupan itu realiti.

Monday, March 15, 2010

tak kenal maka tak cinta....

hujung minggu haritu aku berkesempatan tgk teater Gamat 2. mari kita buat revision skit. eh, maaf, review.

pertama2nya, (cam nak buat ucapan la plak) jalan cerita gamat 2 lebih bagus daripada gamat 1. kenapa? sebab aku lagi faham dan boleh gelak. yg first dulu pending sket nak faham. haha. mungkin sebab dah tgk yg first maka aku jadi faham yg kedua. mungkin juga. mungkin juga sebab pelakon dikurangkan, jalan cerita pun disesuaikan, menjadi lebih simple. tapi, less is more. better that way. lakonan misha omar sgt menghiburkan. watak polis buntal yg over gedik mungkin sesuai dgn dirinya, kalau nak dibandingkan dgn pelakon gamat 1. tibe2 plak aku terminat misha. haha. amy mastura, seperti biasa sgt comel dan havoc! ske gler tgk dia! yg lain2, ok je. sayang tak dpt tgk ziana, sbb persembahan malam tu beliau tak dpt berlakon. agaknya apa akn jadi kalau misha, amy dan ziana satu pentas ye? mesti gamat kan? ya, itulah tajuk teaternya.

tamat sudah review singkat dari aku. rasanya dah takde ape lagi nak diborakkan. jadi, selamat berjumpa di lain hari.






kejap2.. rasa macam ada yang kurang. dan tidak kena. apa ye?






owh.. tajuk entry. mcm tidak kena bukan. dan tiada kaitan dgn review teater. tapi, aku punya entry, sukatilah aku nak letak tajuk apa. haha. memang minta kaki sungguh.

Saturday, March 13, 2010

mengarut? haha

mood : jatuh cinta
status : berbunga-bunga
lagu tema : cukup indah by aliff satar






geli2. haha.






p/s : wandiba, maaflah aku memplagiat salah satu entry kau. haha. ini bukan mengarut. aku sayang korang semua. =))

Thursday, March 11, 2010

dermalah hemoglobin untuk membentuk hemoglobin baru...

haha. sgt education sungguh tajuk entry di atas. sebenarnya, aku nak share pengalaman menderma darah atau dalam bahasa saintifiknya, hemoglobin. first time derma tadi tau, cuak gak sebab dah lama tak kena injek. tapi pura2 berlagak cool di dpn zila. haha.

mari kita belajar cara2 mendema darah yang betul. =D

pertama, niat. ye, niat ye kawan2. niat atau nawaitu kita nak menderma darah. adakah semata2 untuk mendapat makanan free. atau mungkin sebab nak mengurat abg petugas pusat darah negara yg hensem. atau mungkin untuk mendapat pahala. alhamdulillah. tapi, bagi aku, aku derma sebab nak merasa pengalaman pertama. sebab bila dah ada anak cucu cicit nanti, kalau diorang tanya, "nenek, nenek pernah derma darah tak dulu?", bolehlah dgn bangganya aku menjawab sambil mengunyah sireh "pernah cu. seronok...". haha. sebab sampingan aku menderma ialah untuk menggantikan darah lama dgn darah baru yg fresh, bak kata zila.

bila niat dah betul. tetap. dan yakin, step kedua ialah mengisi borang pendaftaran. dah macam nak masuk acara sukaneka plak kan. borang pendaftaran penderma ni memang banyak soalan berbentuk kbkk. contohnya, "anda sudah berkahwin?" atau "anda pernah mengalami pembedahan" atau soalan sensitif "anda pernah membuat hubungan kelamin dgn pelacur, homoseksual dan yg sewaktu dgnnya?" jawab ye atau tidak. tak boleh nak gatal2 jawab "err, saya tak sure la" atau "mungkin ada, mungkin tak" atau "nanti balik rumah saya cek dulu". memang secara automatik anda tidak akan dilayan.

step seterusnya, timbang berat dan cek jenis darah. berat kurang dari 45 akan serta merta ditendang. dan berat aku ngam2 45. tak lebih dan tak kurang. highlitekan tak lebih itu ye. jenis darah aku pula type B. Bagus. Baik. Berkaliber. Bijaksana. Bergaya. ok. dah2 cukup tuh.

dan sesudah itu, sesi temuramah akan dijalankan.soalan yang dia tanya "dah makan ke belum?", "dah kawen ke belum?" dan soalan wajib, "pernah berhubungan dgn mana2 golongan 'tuuuttt' atau tak?" haish, tak cukup dgn tick kat borang, nak jugak tanya face to face. malu aku nak jawab tahu. haha.

next, buat buku. ala, buku merah kecik saiz buku 555 tu. tapi macam aku ni, kes terpencil skit, before buat buku tu ada ke dia suruh aku g minum air milo dulu. org len tak kena pun. dia ingat aku tak cukup makan ke. tapi, aku ikut je arr. air free, bkn kena bayar pun.

ha, tibalah masa yang ditunggu2. mari menderma. dan perhatian ye, tak sakit langsung. diba, dgr betul2. tak sakit langsung. sakit macam kene gigit semut api je masa nak masukkan bius tu. lepas tu, rilek je arr. seronok tgk darah dipam keluar. dan bangga bila kantung simpanan tu dah penuh. rasa macam baru lepas selamatkan nyawa org plak.

well, first experience is full of excitement. it's worth, when you realize you're doing a good thing, what you can contribute to others. being a first timer is not half bad then. hopefully, this first time would not be the last time.

darahku, jagalah dirimu baik2. perjalanmu masih jauh. dan jagalah tuan barumu. kalau tuan barumu hensem dan kaya, temukanlah dia dgn aku, tuan lamamu. haha.

Tuesday, March 9, 2010

bagaimana nak hilangkan stress...

haha. mentang2 lah baru belajar pasal stress pagi tadi tyme management, terus nak post entry berkaitan dengannya. tak. aku bukan nak bagi lecture pasal stress dan yang sewaktu dengannya, tapi aku cuma nak kongsi pasal ketagihan terbaru aku. persatuan salah cakap di facebook. page ni aku jumpa semasa melayari blog gadissebelahpintu. dan trust me, memang ini satu cara yang paling baik untuk bergelak ketawa terguling2 sampai putus urat leher. dan aku memang dah teraddicted habis dengannya. saya sudah join. anda bila lagi?

sangat seronok, bila hidup ini dipenuhi dengan gelak ketawa ceria happening tanpa duka. sebab sebenarnya, hidup kita tak de pun yang tak lari daripada masalah, tapi, bila dah dapat buat something yang boleh melarikan kita daripada terfikirkan sangat masalah itu, bukankah lebih elok dan bagus untuk kesihatan? bak kata lecturer management aku, dan zila, dan diba, oh ya, serta fareez juga, ya, senang kata, lecturer kami lah. beliau berkata, kita stress2 sangat pun tak guna. sebab bila dah tak stress, kita renung2kan kembali, dan kita akan rasa betapa bodohnya dan tak gunanya kita nak tension atas perkara yang bukan kekal dan boleh diatasi. it's a stupid thing, to cry over the spilt milk, to be stress over stupid thing. thanx puan atas pengajaran yang berguna.

so, live your life well. and do not get caught in the massive stress. because it ain't worth ok. (reminder to me as well..) and if you do, juz do whatever it takes to get rid of it. or juz join me in the box. we'll sing till out of voice. haha.

* wish me luck for my speech tomorrow. i mean, today. *sigh...

Sunday, March 7, 2010

let them talk...

hujung minggu yang penuh tekanan. keemoan. dan ke'tiada mood'an. serta kemalasan yg berlipat2 ganda. dan sungguh hebat aku memanipulasi bahasa. warga malaysia yg suka merosakkan bahasa, sungguh, akulah orangnya.

kenapa tiada mood? kenapa emo? ntah, mungkin sebab terjumpa dan bersemuka dgn org2 menjengkelkan yg mempamerkan muka mintak kaki. walaupun mereka tiada langsung kaitan dgn aku, tapi secara tak langsung mereka memberi impak kpd hidup aku. aku kan memang suka menyibuk hal org lain. haha.

dan satu2nya cara untuk melepaskan tensi dgn sehabis2nya, pergi karaoke jamban dan meraung sepuas2nya sehingga kehabisan suara. highlite "kehabisan suara" itu ye. sebab lepas je show nyanyian 20 buah lagu tanpa henti yg mendapat tepukan gemuruh daripada penonton2 setia di luar box kami (well, kata artis fofular kan, mesti arr ada penonton..), selama lebih kurang 20 minit jugalah aku bercakap dgn suara husky ala-ala mariah carey. memang hari itu hari berkaraoke yg terbaikk. lepas gian babe...

oh ya, seronok berjumpa semula kwn2 lama di matrik. nazihah, farah n hamizah. walaupun sekejap je dpt jumpa, tapi lepas gak arr rindu. mereka tak berubah, tetap sama macam dulu. adakah mereka pun melihat aku sebegitu? hopefully yes. tapi kalau mereka tgk aku lain pun, hopefully it is a positive view. hehehe.

hujung minggu yang kosong. tiada apa2 input. mungkin sebab baru habis test, aku memang rilek habis. haha. kalau macam tu, nak test tiap2 minggu. jadi boleh rilek weekendnya. (nak matiii!!!)

tak puas lagi nak karok. zila, jom karok lagi!

mood : nak tgk alice in wonderland 3D. tolong belanja!

Untuk seorang sahabat : they got eyes, they'll see. they got mouth, they'll talk. they got no brain, so they'll see and talk. finally, they'll got tired, n they'll quiet. juz b strong. remember, people talk about you when they noticed you. people noticed you, means you are famous. and hot, of course.
so, keep on "hotting" yourself. hahaha.