Thursday, February 4, 2010

skemakah saya?

ramai yg kata ayat2 aku sekarang sgt bombastik dan skema, macam cikgu bahasa melayu sekolah menengah. sebenarnya tak la ramai sgt, ada la dalam 2-3 orang. semua ni gara2 jurnal CTU yang kitorang kena buat setiap minggu. tapi, bagi aku la, ayat2 aku dalam tu bukan bombastik pun. cam kel*** ada la.

sebenarnya, aku bukan nak citer banyak2 pasal tu. yang aku nak citer kat sini pasal kekeciwaan aku. ya, sangat keciwa! sebab by the time aku baru nak terhegeh2 risik tiket kunset super show super junior yang rege paling murah (tapi mahal gak bagi aku) tu dah sold out. yang kedua murah pun dah sold out. tinggal front tiket yang rege dia aku boleh bayar sewa rumah 4 bulan setengah ataupun beli 3 pasang seluar jean levi's (levi's taw!) original. jadi kesimpulannya, aku tak mampu nak tgk kunset tu.

tapi, sebagai seorang bakal chief financial officer yang berjaya, aku dah siap2 fikirkan alternatif lain bagi menampung kekecewaan aku. ya! kunset faizal tahir, aizat dan datuk ct kat istana budaya pun memerlukan penonton. tak, jgn salah faham. aku belum lagi beli tiket, baru nak risik dan dgr kata, tiket dia paling murah pun 80 hingget itupun kat hall 3 yang nanti bila kau tgk pentas, ko nampak faizal tahir tu macam semut api pakai jaket kulit. hopefully, mak aku berjaya risik2 tiket kat tempat yg ok sket.

diba, cepat arr bagi gambar debat perdana peringkat universiti tu kat aku. boleh aku post kat blog cpt.

jah, (aku tak tau arr ko baca ke tidak post ni) aku tak berjaya pergi ke kunset suju tu. jadi tak dpt sampaikan salam ko ke siwon.

takziah kpd Syafikah Omar dan keluarga atas pemergian ibunya. semoga roh arwah dicucuri rahmat. dan semoga anda sekeluarga kuat semangat dan bertabahlah.

life is too short, so live to the max.

1 comment:

ziela a.k.a fazy said...

love ur life too!
cecehh!