Monday, January 11, 2010

AJL 24

segala2nya tentang ajl 24. 1st of all, mestilah pengacara2nya, yg memg comel gler (tolak faizal,sbb dia...macho?), lawak gler and berkaliber gler. memg dorg ada kimia. hahaha... persembahan pembukaan? Dato' ct memg mantap gler. n Lan pun sama naik. tapi, tak sgka lak dato' ct tu jdk juri skali. gle kuasa gak eh..hehehe... beralih pada lagu2 yg bertanding. kita soroti satu persatu...

1. estranged, aurora - kamera sgt2 suke gler kat azwin andy malik. dia lah satu2nya drummer yg tak berselindung di balik drum gedabak. tapi kat tgh2 performance, tiba2 kamera terperasan plak yg gitaris estranged tu lagi menarik dan mengkhianati andy. mana tak menariknya, dgn baju yg sgt jepun and topeng H1N1 tu, unik betul, dan berani.

2. alyah, tak mungkin kerana sayang - no komen. biasa jer...(sbb takder air ribena)

3. hafiz, masih jelas - suara dia memg lemak berkrim. rambut plak unik.

4. misha omar, cinta adam dan hawa - dress agak pelik. ingatkan dia bolot satu hadiah, tapi tak plak. nsb bek tak men betting dgn fazilla.

5. bunkface, situasi - good performance. gubahan lagu lain sket dpd biasa. kalau depa dok bwk naik azzam lagi best kot. yg dok melompat2 tu wat semak je sbnrnya.

6. stacy, pakai buang - macam biasa jer. not up to my expectation. rasanya, persembahan dia before ni ada yg lagi gempak kot..

7. aizat, pergi - 1 malaysia. dah mcm intro lagu humko humise chura lo pun ada gak. keh3... btw, congratz juara!

8. hujan, aku scandal - intro yg unik. kugiran style. ada gak yg dok melompat2 cam gimik bunkface tu. dorg ni share idea ka?

9. tomok, rindu terhenti - perlu ke ada diana danielle???????? siap peluk2 lagi tuh. bikin aku panas je. teringat plak masa tgk final oiam dulu.hurm...

10. black, aku rindu sayang kamu - vokal mantap. i like... menjerit aku bila kau menang vokal tau tak. two thumbs up!!

11. akim, bengang - kau memg hensem. n lagi 1 style harajuku. tema samurai ke hape malam tadi?

12. yuna, dan sebenarnya - intro best. suke sgt. tomey2, tomeynyee... tahniah sbb dpt no 2! berbangga aku jdk pelajar uitm gak. hahaha...

13. aizat, kau aku - suke sgt uniform dia. cam uniform korea's high school student. kalaulah uniform skola malaysia camtu, memg aku bersemangat arr g skola dulu2. tapi, berasap arr kat dalam. panas kott.. idea performance unik dan comel. tak hairanlah boleh menang best performance.

14. faizal tahir, bencinta - sumpah, nilah persembahan paling aku takut nak tgk malam tadi. tapi, faizal memg kuat. dan macho dgn tongkat dia yg stylo tuh. agak2 pasni jadik fesyen tak gaya bertongkat tuh? tak sesia lah dia ni bertaruh nyawa sebab menang gak no 3. walaupun aku expect lebih dpd 3. tapi, oklah tu.

persembahan selingan best. teringat zaman dolu2. apa lagi ek??hurm, lighting patut dipuji. cantik, especially time lagu aurora. tema, origami, tapi tak berapa nampak sgt. yg sgt2 nampak, style samurai harajuku jepun jelah byk. tapi, takperlah. origami tu pun dah bunyik jepun. adalah jepun gak sket2. tak terpesong sgt. overall, best!

No comments: