Friday, October 23, 2009

top 5...

ok...agak kelamaan tak mengepost entry baru....sebab hajat di hati taknak me'lagha'kan diri sampailah habis final nti, ta...pi................*sambung sendiri yer....*

hurm...apa yg nak dikongsikan di sini, setelah lama berdiam diri, antaranya....

SATU~ mp3 murah yang tak sampai setahun pakai tapi dah nazak kepunyaan saya dah hilang. sebenarnya tercicir, mungkin masa dalam perjalanan nak ke kelas. walaupun mp3 tu ala2 hidup segan mampus taknak, tetap rasa sayang dan terkilan dgn pemergiannya. masih terbayang2 lagi "kenangan manis" yang terjalin antara saya dan mp3 berwarna hijau tersebut. bilamana 'beliau' menemani tidur malam saya sehari-hari, bilamana 'beliau' setia mendendangkan lagunya setiap kali saya setadi, bilamana 'beliau' bersama dgn saya mengharungi perjalanan balik ke bt. caves, dan bilamana 'beliau' menjadi pasangan duet kala saya berlatih vokal di rumah. mungkin dah takdirnya pergi begitu cepat, dan mungkin dah takdirnya saya "terpaksa" membeli mp3 baru berjenama Sony yang lebih canggih dan bergaya selepas mendapat duit rakyat pada semester hadapan. next sem, okay!

DUA~ AC Milan vs Real Madrid, menyaksikan Milan berjaya menundukkan Real 2 berbalas 3 gol. tekanannya di sini mungkin berpihak pada Kaka, yang orang sangkakan dengan perlawanan menentang bekas kelabnya, beliau akan berjaya membawa Real ke arah kegemilangan, tapi, lu orang ingat senang ker?? memang arr dia dah tau segala skill and strategi member2 lama dia kat Milan tuh, tapi, member2 lama dia tuh pun dah hafal segala step and pergerakan dia. agak2 korang arr kan, mana satu lagi senang? 11 pemain(as in pasukan AC Milan) kawal seorang pemain(as in Kaka) ataupun 11 orang pemain kawal seorang pemain?? lu pikirlah sendiri... jadi, bukan salah Kaka okay! (maaf, agak terlebih keemoan di sini)

TIGA~ top 3 movies yang saya paling teringin nak tengok, lihat dan hayati sekarang:
~papadom (citer ni da lama keluar panggung, tapi saya sorang je yang tak masuk2 panggung lagi. almaklumlah, kemelesetan ekonomi...)
~2012 (belum keluar lagi, 12 november baru ditayangkan. agak2nya, ada tak sesiapa yang nak belanja saya tgk citer ni? anggaplah macam belanja sempena birthday saya...hehehe)
~avatar, the last airbender (apa?? korang kata akuh macam budak2 sebab tgk citer katun?? huh,pedulik hape akuh...)

EMPAT~ my top 3 fevret song currently:
~ aril af7-menatap matamu (lagu ni ost tuk citer kau dan aku, lakonan aril, akim, n mila yang bakal ditayangkan di astro ria nanti. saya tak suka aril pun, tapi lagu ni sgt sweet n cute. tak percaya, coba kau lihat....coba kau coba....eh, silap, coba kau dgr....)
~ mila-jika kau ubah fikiran (tak tau kenapa boleh tersuka kat lagu ni plak. mungkin sebab takder lagu baru lain yang sedap didengar kott...n lagu ni bley tahan arr gak..)
~ taylor swift-forever and always (lagu ni taklah baru sgt pun, tapi saya baru terdengar dan terus tersuka. btw, this girl is really talented, n her touch is amazing. undilah beliau..)

LIMA~ finally, final exam. (kenapa final exam jatuh kat ranking no 5? bukan first thing first ke patutnya?? hurmm..wondering y...) uhu, bermula 29/10, berakhir 15/11. 6 paper keramat. semoga sempat setadi, semoga tak blur, semoga tak lari fokus, dan semoga berjaya akhirnya. (nampak sgt bias, citer pasal final exam 2-3 ayat jer, bendalah lain sampai tak cukup huruf nak menaip...)

papehal pun, stay happy, and calm. love life and life will love you back. love people and they will love you back. love me and i will not hate you.

=D

Thursday, October 8, 2009

IKLAN!!!

Teater Muzikal Gamat

3-8 & 11-12 Okt 09

Istana Budaya

Arahan Zaifri Husin

tarikh persembahan....
3-8 & 11-12 Oktober 2009 (8.30 pm), Matinee (3, 4 & 11hb, 3.00pm)

cara2 mendapatkan tiket....

RM30, RM50, RM80, RM100, RM150 (Matinee RM20 flat rate 4&11 Okt, 3.00pm)
Atau hubungi: 03-4149 8600 / 03-2091 1666 (Ticket2u), 03-4026 5558 (IB) www.ticket2u.biz

sinopsis cerita....

Kehidupan di dunia yang semakin ‘sakit’ dan tercemar menjadi intipati kepada persembahan ini. Begitu juga pengamalan gaya hidup sihat, kesedaran terhadap penjagaan kesihatan serta menghindari penyakit dan isu pencemaran alam sekitar.

Mengisahkan mengenai suka duka kehidupan di dalam laut yang dihuni pelbagai kehidupan laut. Ada yang baik dan ada yang jahat. Cerita bermula apabila Ketam Bunga, Ketam Batu dan Bintang keluar bermain di Taman Laut. Mereka tersesat ketika leka bermain dan ditakdirkan berjumpa dengan Mat (anak Gamat) yang dalam perjalanan menuju ke Taman Plankton tanpa pengetahuan ibu bapanya. Sedangkan ibunya (Ibu Gamat) hanya menyuruh Mat duduk saja di rumah.

Di Karang Puaka, Kurita sedang menderita kesakitan kesan daripada pencemaran alam sekitar. Kurita mengarahkan Obor-Obor untuk menangkap Ibu Gamat bagi mendapat lendirnya supaya dapat mengubati penyakitnya. Malangnya apa yang dirancang tidak mengena dan di situlah bermula sisi perjalanan Ibu Gamat untuk mencari Mat.




Menampilkan barisan pelakon:
Amy Mastura (Mak Gamat), Zuhairi Ibrahim (Bapa Gamat),
Aidil Solehin (Anak Gamat), Datin Natasha Hudson (Ikan Buntal),
Anith Aqilah OIAM (Gamat betina), Syukor Ibrahim (Penyu Ketua Hakim)
dan 80 pelakon berbilang bangsa berusia 3-50 tahun.






tinta pengarang:
memang industri teater kurang mendapat sambutan di negara kita, kalau nak dibandingkan dgn industri2 seni yg lain, tapi, bagi sesiapa yang mengikuti dan meminati seni ini, mereka pasti akan melihat bahawa industri teater mempunyai keunikan dan kelebihan tersendiri. penuh dgn mesej, jalan cerita yg tak bosan, gabungan lakonan, nyanyian dan gerak laku yg mantap, dan kehebatan pelakon melakonkan watak2 mereka secara live, selama seminggu atau lebih berturut2, sesiapa pun tak menafikan berlakon teater memang bukan sesuatu yg mudah utk dilakukan. sbg penonton, saya memg sgt mengagumi penggiat2 teater, dan jujur saya katakan, memg satu kepuasan dapat menonton live action di depan mata sendiri, dapat mendengar natural voice para pelakon dan dapat berhibur sambil menyokong industri teater yg semakin haus. kalau bukan kita org Malaysia yg menyokong industri teater negara kita, siapa lagi?


Sunday, October 4, 2009

blablabla.....


tuan rumah will be away for quite a long time

jgn ketuk pintu rumah
atau jenguk di jendela



p/s: doakan tuan rumah berjaya dalam apa jua yg dia lakukan sepanjang tempoh pertapaan ini. jaga diri elok2, jangan nakal2...