Tuesday, September 8, 2009

such a long journey...

Saturday, Sept. 5 2009
Location: Seksyen 8, Shah Alam

0800 ~ Wake up. Get ready to go to ceramah ko wif fazilla and faezah(faezah stayed at our home to complete MAF 325's assg). Tahap kemengantukan sgt tinggi sbb tak tidur semalaman. Tapi, dibantu oleh MP3 kesayangan, berjaya juga akhirnya menggagahkan diri membuka mata sepanjang ceramah tersebut.
1130 ~ Tiba di rumah sewa setelah habis ceramah. Plan asal nak terus balik bt. Caves tapi terpaksa dibatalkan sbb ahad ada meeting wif mentor utk ENT 300. online sebentar sebelum qada' tidur(terbaekk punya tidur!!)
1735 ~ Dapat mesej dpd Adriana, mengatakan meeting wif mentor cancelled. So frustrated. Kalau ku tau awal2, dah ku berlepas ke bt. Caves lama lagi. Dalam keadaan yg sgt kecewa, tiba2, timbul idea baru... *tingg..* (bunyi mentol menyala atas kepala)
1900 ~ Call TGV Cinema. Thought of booking tickets of final destination 4(selepas ini hanya akn disebut sbg FD4) for midnite show. But, unfortunately, frustrated again. Tickets 4 reservation has finished!! ufth, wut an unlucky day..
1930 ~ Berbuka puasa. Sambil berbincang lebih lanjut mengenai plan FD4. Kata putus= redah jerr panggung wayg tuh...
2230 ~ Bergerak melaksanakan plan FD4. Dgn penuh harapan, berdoa agar nasib tak malang lagi.
Location: TGV Cinema, Sunway Pyramid
2315 ~ Tiba di TGV Cinema. Mak aihh!! ramainya orang! Dorg ni tak geti nak balik ke hape?? Dgn langkah longlai, menuju ke line Q. Muka mcm asam cemberut, dahi dah berkerut2, sbb tiket FD4 jam 1155 mlm da tggal few.
2330 ~ SOLD OUT!! Rasa cam nak bom TGV Cinema tu supaya semua org yg dpt tiket tak dpt tgk. Huh!
2345 ~ Going back home after snapping a few pics. Ciss, dtg jauh2 g sunway semata2 nak tgkap gambar. Motif tak tercapai(T T)
Sunday, Sept. 6 2009
Location: Restoran Syed, Seksyen 3, Shah Alam
0001 ~ Lepak mapley. Makan utk menghilangkan kekecewaan. Sambil berbincang mengenai plan FD4 yang tak jadi tapi tetap nak dijadikan. Kata putus= plan FD4 akan tetap berlangsung. Tunggu je arr...
0100 ~ Bertolak pulang. Sedap roti tisu kat mapley tu (aney, wa promote restauran lu, bagi komisyen sket laa). Hujan lebat plak. Bagai turut sama merasai kekecewaan kami. Tiba di rumah dgn separa lencun.
0115 ~ sambil bergebang2 bersama jah(nama manja faezah), fazy (nama tak manja fazilla) dan shiro (nama separa manja gabungan shirah dan pakwenya), tiba2......*krakk...keceburr*
apakah??bunyi apakah itu? (yg telah berjaya membuatkan kami berpelukan antara satu sama lain) Setelah berpandangan and a short discussion, konklusinya= itu adalah bunyi hujan yg sgt lebat jatuh menimpa atap zink rumah kami (sedapkan hati sendiri).
0200 ~ tidur dalam kekecewaan (sbb plan tak jadi) dan keterujaan (sbb plan akn tetap diteruskan)
0900 ~ Wake up. Tanpa membasuh muka dan menggosok gigi, terus call TGV Cinema utk book tiket. Hasilnya, tiket FD4 jam 1145 di TGV Bukit Raja selamat di reserved. Baru boleh mandi dgn tenang.
0930 ~ Misteri bunyi *krakk..* yg sgt kuat itu terjawab sudah. Sebatang dahan besar patah dan menghalang lalulintas. Ufth, bayangkan kalau kami balik lambat sikit je pagi tadi...
ini bukan tempat tinggal saya

wondering how....

sgt bergaya berposing disamping dahan pokok yg patah

1045 ~ Bertolak ke Bukit Raja, sambil bernyanyi2 lagu 'Rasa Sayang Eh' dgn gembiranya.
Location: TGV Cinema, JJ Bukit Raja, Klang
1100 ~ Tiket selamat diambil. Membuang masa selama kurang lebih 45 minit sebelum masuk panggung.
1145 ~ Selamat masuk panggung (tanpa popcorn and coke sbb bulan puasa).
1300 ~ END OF SHOW. Puas hati. Mission accomplished. I give three and a half star out of five. Itupun sbb byk aplikasi fizik dlm movie tu (tenaga kinetik sng dipindahkan antr zarah2 pepejal sehingga myebabkan objek bergerak sendiri, bukan digerakkan orang atau hantu). Pahala puasa berkurangan sbb byk mencarut dalam panggung time babak yg extreme.
1330 ~ Tiba di rumah. Terus bersiap2 utk balik bt. Caves. (^_^)
1400 ~ Bertolak pulang bersama jah (yg nak balik melati) dan fazy (yg nak berjalan2 ke KL). Teruja membawa fazy menaiki kenderaan awam. Almaklumlah, kawan tu da lama tak naik bus.
Location: KLCC
1600 ~ Tiba di KLCC. Sempat window shoping n berjalan2 seketika sementara menantikan kedatangan kakak fazy. Thought of buying a pair of new wedges at vincci but couldn'y find one. Takpe arr.. raya ni pakai selipar je arr.. isk3.
1700 ~ Ketibaan kakak fazy. Setelah melambai2 manja kpd fazy, bertolak pulang ke bt. Caves. Wait for me mum!!
1800 ~ My final destination= home sweet home!
* ketika ini, masih berada dirumah tercinta. Maaf Pn. Sheila, saya MUNGKIN tak dpt ke kelas anda esok. MUNGKIN ye, saya akn cuba tidak memungkinkannya. Current mood= sgt gian nak karok. Sbr2..tunggu habis bulan puasa...

No comments: