Wednesday, December 23, 2009

untitled

wow!! pecah rekod... sepanjang cuti tak on9...atau dalam erti kata lain, tak bersosial di alam maya.
dah lma tak blogging...sampai da lupa cara nak membloggingkan diri..haha,tipu je. jgn percaya.
now, tanpa membuang masa, jom countdown apa aktiviti 'berfaedah' farah hazwani selama sebulan ni...(technically, ini adalah rumusan tntg apa yg mgkin aku postkan kalau aku on9 cuti ni)

1. penganggur diraja kehormat. si pemalas ni memang malas nak carik kerja, apatah lagi nak wat kerja. kerja dia makan tidur makan tidur je.

2. nurse tak bertauliah. pesakitnya, dah tentulah my adik yg baru bersunat. yg tak bersunat pun sama naik nak manja2 mtk suap. cis.

3. secretary tak bergaji. okey, gaji tu ada sbnrnya, dibyr dlm bntuk bil wimax. pnt tau nak type 'assignment' bapak aku tu, sbb tu aku kne pecat sbb byk spelling error.(tulisan abah yg mcm cacing, bkn slh mata aku yg rabun)

4. penonton teater natrah. best! 2 thumbs up! sygnya dpt dok kat tgkt 2, so tak clear nmpk remy ishak.

5. penakluk remote tv dan peti tv teragung. 24/7 asek tgk tv. saper soh adk2 n abg aku konker laptop. aku konker arr tb.

6. peminat setia korea's hot pop idol grup! this is my new hobby. usha mamat2 hensem korea smpai leleh air liur + histeria sakan. memang teruk punya perangai. dbsk?dah pass. ss501? dah ingat. shinee? dlm proses. suju? perlu berusaha gigih lagi.

7. perayau tak ingat dunia. tgk ninja assasin kat mid dgn ziela. tgk twilite kat klcc dgn fatin n aman. lepak pavi tggu salji turun dgn ema n dja.(time tu jmpe Qi skali. damn gorgeous dia tuh!!) thanx tu pn sabariah yg tak henti2 sponsor perbelanjaan hidup.

8. perenung masa depan. maksudnya, kuat berangan sbb busan sgt tader benda nak wat. ok, lagi satu penipuan. byk bnda leh wat, tapi berangan tu bnda yg plg best lagi berbanding bnd2 yg leh dibuat tuh.

dah2. cukup tu. (apa yg ckupnya, memg ini je pun keje ko cuti sem ni..) aku malas nak leter pjg2 sbb wimax aku ni cam tanak bagi o9 je. kejap ok kejap tak. tau arr aku dok pinggiran bt caves, takkan sbb tu aku dipinggirkan dpd dpt service elok kott.. blik shah alam ok plak mendalah petak hitam lampu biru ni. huh, tgk, aku dah membebel sensorang. daa...c ya later. aku nak smbung tgk cite boys over flower. sehari tak tidur ni tau tak. sbb hyunjoong uppa pnya pasal.haha..

Wednesday, November 11, 2009

kisah benar...

* cerita ini bukan rekaan semata-mata. memang ada kaitan antara yg hidup mahupun yg tinggal nyawa2 ikan. Umum.*



"Grr..grroaakkk....." Aduh, berkeroncong lah pulak perut ni. Farah memandang sayu ke arah Ziela sambil menggosok2 perutnya. Tapi, dengan hampehnya, housemate merangkap roomate merangkap classmatenya itu tidak mengendahkan langsung dirinya. Sangat khusyuk dan tawaduk menghadap laptop. Hai, tak lapar ke minah ni? Takkanlah boleh kenyang dengan facebook, tagged dan ym tu. Tak boleh jadik ni. Shiro pulak pergi tengok wayang dengan abang dan kakak iparnya. Kalau tak, boleh ajak teman makan.

"Fazilla anak pakcik Shabereet, bila nak gi makan ni?" Akhirnya terluah juga pertanyaan tu setelah berjam-jam menahan perasaan. Ziela mengangkat muka. Tapi jari-jemari runcingnya tetap tak berganjak dari keyboard laptop.

"Kenapa? Kau dah lapar ke?" Jam di atas TV dikerling. Pukul 10 malam.

"Lapar giler beb. Dah shaking dah tangan aku ni. Ni semua gara2 menjawab paper Audit petang tadi sampai habis hilang tenaga aku. Takkan kau tak lapar kot?" Biar betul Ziela ni? Selalunya dia lah yang paling cepat nak makan. "Eh, jomlah gi cari makan. Kata nak buat marathon movie malam ni. Cepat makan, cepat tengok wayang. Jomlahh...." Nada suara farah dah macam budak2 mintak lollipop je. Di matanya dah terbayang wajah Edward Cullen. Cerita Twilight dah selamat di download. Siap disediakan lagi extra 2 cerita- Step Up dan Step Up-The Streets. Ceh, cerita Twilight siri ke2 dah nak keluar wayang dah, baru nak tengok yang first. Memang ketinggalan zaman betul.

"Ok2. Kau gi lah siap dulu. Ni aku tengok mandi pun tak lagi. Mandi dulu. Pastu make-up lawa2. Mana tau boleh dapat murah kat kedai makan depan ni nanti." Tanpa nada Ziela menuturkan sambil memandang Farah yang tengah menayangkan muka mintak sedekah. Segaris senyuman tercarik di bibir Farah, Gembira betul dapat makan. Tanpa berlengah, tuala diambil lalu melangkah ke bilik air.

Kurang 15 minit, Farah dah ready sepenuhnya. Ah, tak perlu nak berbedak bagai. Kedai makan depan ni je pun. Bukan ada mamat hensem nak mengorat pun. Sementara menanti Ziela bersiap, Farah mengonlinekan dirinya. Tak sampai 5 minit, Ziala dah keluar bilik air.

"Wow, cepatnya kau mandi?" Terserlah kekaguman di wajah Farah. Minah ni bukan mandi berjam-jam ke? Mengalahkan puteri bunian bersiram je selalunya. "Kalau tiap2 hari kau mandi macam ni, boleh jimat bil air rumah kita. Hahaha..."

Ziela cuma tersengih. "Handphone aku mana?" tanyanya.

"Ni ha. Tadi ada misscalled. Dhanya. Ntah apa mamat tu nak ntah." Telefon bimbit berkamera di sebelah Farah dihulurkan kepada Ziela.

"Owh, aku ajak dia dengan Zaid makan sekali. Lepak2 release tension jawab audit."jawab Ziela. Dia mencapai kunci motor nouvonya. "Dah, jom2."





Sesampainya di kedai makan, kaki dah terpaku. Mulut dah ternganga. Mak aih! Ramainya jantan! Bukan ramai dah ni, SEMUAnya lelaki. Memang kedai makan ni kurang perempuan pun selalunya. Nasib baik Dhanya dan Zaid sampai tepat pada masanya. Perfect timing. Taklah malu sangat nak melangkah masuk kedai tu. Meja di tepi sekali dipilih. Private sikit tempat ni. Boleh nak gebang kuat2 pun.

"Macam mane paper tadi?" Topik dibuka. Ziela tersengih. Farah dah menggeleng kepala. Hailaa..macam dah takde topik lain nak bukak. Killing subject tu jugak nak citer. Tiba2 kedengaran bunyi mesej masuk. Farah memandang handphonenya.

Kaka, aku gaduh besar dengan Mirol. Tak pernah jadi macam ni weyh. Sedih aku. Tension ni. Aku balik lambat sikit. Nak merayap sorg2 jap, release tension. Jangan bagitau Ziela tau.- Shiro.

Shiro? Darinya berkerut. Apa kes pulak Shahirah Abd Rahman ni? Bukan dia tengah tengok wayang dengan Abang Deli ke? Yang si Mirol pun satu. Macam mana boleh gaduh pulak diorang ni. Wait a sec! Shiro sorang2?! Merayap?! Kemana??

"Weyh, aku nak gi kedai uncle jap. Cari topup." Laju je langkah Farah menuju ke kedai sebelah. Debar di dada cuba dikawal. Risau hatinya memikirkan keadaan housematenya sorang tu. Janganlah jadi apa2 pada kawannya tu. Nombor Shiro didail.

"Hello, Shiro. Kau..." Terdiam. Hanya suara tangisan kedengaran.

"Weyh..sedihnya." Teresak suara Shiro kedengaran. "Tak pernah jadi sampai macam ni weyh. Teruk betul. Tak pernah2 dia mintak putus, hari ni terkeluar ayat tu weyh. Isk...isk.." Sedih benar bunyinya. Sampai Farah sendiri rasa macam nak menangis.

"Takkan sampai macam tu sekali? Ala, rilek weyh. Jangan camni. Biasalah, orang tengah marah, memang cakap di luar rasional. Dia tak bermaksud macam tu kot. Nanti bila dia dah cool, korang bincang lah baik2." Dah macam doktor love Farah bercakap. Gaya macam berpengalaman luas je dalam bab2 tu. "Kau katne ni? Kau jangan buat macam2 plak. Abang Deli mana? Kau dengan siapa?" Bertubi2 Farah bertanya.

"Aku sorang2 ni. Ntah kat tepi jalan mana ntah aku stop. Takleh nak bawak motor. Shaking. Abang aku dah balik dah. Baru habis tengok wayang ni."

Tepi jalan? Malam2 camni? Huish, berani mati betul minah tu. Mentang2 dia ada tae kwan do, silat gayung, silat baldi semua. Main redah belasah je. Tak tahu takut langsung. Lelaki sekarang bukan boleh percaya sangat. Pantang nampak perempuan. Ya Allah, selamatkan lah kawan aku.

"Weyh, balik lah. Jadi apa2 karang susah. Jangan merayap tak tentu hala lagi. Balik2!" Seumpama dia memegang kuasa veto, Farah mengarahkan. Seolah2 Shiro akan gentar dan takut dengan arahannya itu.

"Nanti lah. Aku tak rasa nak balik dulu. Kau jangan risau lah. Aku ok jer. Kau katne tu ha? Sroobbb....." Cis, tak senonoh betul minah ni. Selamba je main tarik2 hingus. Nasib baik dalam telefon.

"Hurm. Kitorang kat kedai makan. Kau elok2 tau. Hati2. Jangan buat macam2. Balik cepat." Dengan gaya ibu tiri Farah memberi arahan.

"Okay, bye. Jangan risau lah. Thanx kay." Tuut..tuut.. Putus. Hailaa..kawan aku sorang ni.

Farah kembali ke tempat duduknya. Ziela sedang rancak berbual dengan Dhanya dan Zaid. Pesan Shiro diingat. Jangan bagitau Ziela. Nasi goreng kampung di hadapannya dikuis perlahan. Tak lalu pulak nak makan. Risau. Perlahan2 nasi disuap ke mulut. Sambil cuba menayangkan muka tenang di hadapan kawan2nya. Berlagak cool. Matanya menangkap susuk tubuh kurus kering yang dikenali.

"Eh, tu bukan Marul ke?" Lurus jari telunjuk Farah ke arah belakang Ziela. Marul, atau nama sebenarnya, Tengku Ikram mengangkat tangan, ala2 Miss World. Kerusi di meja sebelah diambil dan diletak di sebelah Dhanya sebelum melabuhkan punggungnya.

"Shirah mana?" Soalan wajib dari Marul bila tenampak kami tanpa Shiro. Tak senang hidup kalau tak nampak kelibat kawan baiknya itu. "Ha, Kaka. Nanti cakap ke dia aku tak join dia. Gitau dia aku mintak sorry sesangat."

"Join apa?" Farah bertanya pelik. Tak pulak dia dengar Shiro bercerita apa2 pasal plan dia dengan Marul.

"Huh? Owh, ada lah. Nanti cakap je lah kat dia aku tak boleh join. Aku baru bangun tidur ni."

"Ok2." Malas nak memanjangkan cerita. Karang kena cop busybody plak kalau tanya lebih2. Nasi goreng kampung yang tinggal separuh ditolak ke tengah. Dah tak larat nak habiskan. tadi lapar sangat tapi sekarang takde selera plak nak makan. Pinggan Ziela, Dhanya dan Zaid yang dah habis licin dipandang sekilas. lapar sungguh mereka ni. Rasa macam nak pelawa je mereka tolong menghabiskan nasi gorengnya itu. Bunyi mesej masuk kedengaran lagi.

Kaka, motor aku buat hal. Tayar pancit. Huu...aku dah tak tau nak wat nape ni..

"Astaghfirullahaladzim...!" Separuh menjerit Farah dibuatnya. Dhanya, Zaid dan Marul buat muka pelik. Ziela mengangkat kening bertanya kenapa. "Tayar motor Shiro pancit!"Hampir tergolek kerusi dibuatnya dek tindakan refleks Farah yang bangun serta merta dengan kasarnya.

Ah, sudah. Tayar pancit pulak dah. Kecemasan. Dah lah ntah kat mana2 minah tu duduk. Lantas Farah cuba mendail nombor Shiro sambil mengisyaratkan Ziela supaya membayar harga makanan.

"Weyh, Shiro... Ko katne ni?!" Dah naik satu oktaf suaranya. Dah takde dah nada lembut memujuk penuh sifat keibuan lagi dah. Soalan dibiarkan tidak bersambut. Hanya ngongoian mendayu2 sahaja kedengaran. Makin lama makin kuat pulak tu. Apa dah jadik ni?

"Huuu....aku tension ni weyh. Isk..isk... Aku kat area dataran."

"Dataran!!" Naik lagi satu oktaf. "Ko ok tak ni?!" Dataran? Tu lah tempat paling bahaya kat Shah Alam ni. Lagi2 bagi seorang perempuan yang berseorangan. Dengan motor pancit pulak tu. "Kau duduk situ diam2. Jap gi kitorang sampai. Aku ajak marul sekali tau."

"Kau bagi handphone ni kat Ziela. Biar aku cakap kat dia aku katne. Dia tau kot." Handphone dah beralih tangan.

"Marul, jom ikut sekali." tegas Farah mengarahkan Marul, seolah2 Marul nak sangat mendengar arahannya.

"Aku bukan taknak ikut. Tapi, aku tak makan lagi ni. Nasi aku pun tak sampai lagi." Marul berdalih. Okay, alasan boleh diterima. Takkan taknak bagi Marul ni makan kot. Dah lah dia kurus kering, kejam pulak kalau halang dia makan.

Ziela menyerahkan kembali handphone ke tangan Farah. "Takpelah Farah. Jom kita gerak sekarang. Dhanya, Zaid, jom teman." Ziela memutuskan. Dhanya dan Zaid hanya mengangguk.




Hampir satu bandar Shah Alam dipusing. Semua gara2 Dhanya dan Zaid lah ni. Menunjukkan jalan yang menuju ke arah kesesatan. Farah mengeluh. Ziela membebel takut minyak motor habis. Akhirnya, setelah dua kali salah masuk jalan, tiba juga ke destinasi. Dataran Shah Alam sunyi. Tak ramai orang melepak. Almaklumlah, bukan hari minggu. Leher Farah dipanjangkan mencari bayang motor Honda Shiro.

"Tu dia! Kat hujung simpang tu." huish, bahaya sungguh port minah ni. Landing tempat yang sunyi. Gelap lagi. Kepala digeleng lagi untuk kali ke berapa ntah.

Dilihatnya Shiro dah duduk mencangkung. Kepala ditundukkan setunduk2nya. Kalau boleh macam nak cium jalan tu je. Dengan muka serabut-hidung merah-tudung selekeh, Shiro mengangkat muka. Sebijik macam gaya orang baru mati laki. Dipandang Farah dan Ziela silih berganti. Matanya menangkap kelibat Dhanya dan Zaid. Kepala ditundukkan kembali. Farah menuju ke arah sahabatnya itu. Terus mencangkung di sebelah Shiro.

"Kenapa korang bawak diorang sekali. Siot arr. Muka aku dah lah buruk macam ni. Malu weyh.." Shiro menggumam rendah tanpa memandang Farah. Serba salah Farah dibuatnya. Dipandangnya Ziela. Ziela membuang pandang ke tengah padang. Farah mengeluh perlahan.

"No choice weyh. Marul takleh nak ikut." Kakinya melangkah ke arah motor untuk melihat kondisi motor Honda itu. "Kau ok tak ni?" tanyanya lagi. Tiada balasan. Rasa serba salah menyelubungi diri. Suasana tegang. Senyap.

Tiba2 Shiro bangun dengan gagahnya. Senyum segaris dan...

"HAPPY BIRTHDAY, KAKA!"

Owh, man! Farah baru tersedar dia dah terkena wakenabeb. Dia melihat Mija, housematenya berjalan keluar dari kereta Jamal sambil menatang kek. Dan entah bila Raja, Syafiq, Alif, dan Kimie ada disekelilingnya pun dia tak sedar. Haru punya Shiro. Boleh pulak dia bawak kroni2 dia sekali. Sekali dengan Dhanya dan Zaid pun berkomplot jugak. Tak disangka Mija pun terbabit sama. Pakatan Axis betul mereka ni.

Perasaan terharu terasa tiba2. Sumpah Farah dah tak tau nak cakap apa. Ziela dipeluk. Tiba giliran Shiro.

"Eh, jap2! So, kau dengan Mirol ok tak ni?" Dengan nada lurus bendul dia bertanya Shiro. Hailaa, blur sungguh minah sorang ni. Lampi betul. Shiro tertawa kuat.

"Taklah. Ok je. Happy birthday Kaka." Terasa dirinya beruntung dikelilingi kawan2 yang baik. walaupun tak lah baik sangat sebab sanggup menipu dan membohongi dirinya kaw2 punya. Memang Shiro boleh menang Oscar Best Actress Award. Dan memang Ziela boleh rangkul anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik FFM 2009. Dan memang Dhanya dan Zaid boleh menang kategori artis yang pandai buat muka tak bersalah-tak tau pape-innocent gler. Dan memang geng2 Shiro boleh dapat anugerah Best International Chef kategori berkumpulan sebab sangat pandai buat cekodok perisa air coke. Dan tak dilupakan, memang Marul boleh rangkul award pelakon paling tak reti berlakon dan hampir menspoilkan plan. Oh ya! Farah pun boleh masuk dalam Guinness Book of World Record untuk kategori manusia paling lurus-bendul-blur-lembab-lampi.

Dan malam itu, atau lebih tepat lagi, pagi2 buta, Farah Hazwani Othman yang baru menginjak masuk umur 20 tidur dalam senyum meleret dengan pelbagai rasa bercampur baur menggelodak dalam hati.

that day-10 nov 2009 would be my best day ever. wont forget that.
for those who set me up, for those who wished me, for those whom i called frenz, THANX for everything.
i aint good in expressing my feelings, but all i wanted u all 2 know is that i really2 love all of u. u're part of my life, and i wouldn bear to lose any of u. Truly great frenz are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget. and true frenship is seen through the heart, not through the eyes. live well, sahabat.

Friday, October 23, 2009

top 5...

ok...agak kelamaan tak mengepost entry baru....sebab hajat di hati taknak me'lagha'kan diri sampailah habis final nti, ta...pi................*sambung sendiri yer....*

hurm...apa yg nak dikongsikan di sini, setelah lama berdiam diri, antaranya....

SATU~ mp3 murah yang tak sampai setahun pakai tapi dah nazak kepunyaan saya dah hilang. sebenarnya tercicir, mungkin masa dalam perjalanan nak ke kelas. walaupun mp3 tu ala2 hidup segan mampus taknak, tetap rasa sayang dan terkilan dgn pemergiannya. masih terbayang2 lagi "kenangan manis" yang terjalin antara saya dan mp3 berwarna hijau tersebut. bilamana 'beliau' menemani tidur malam saya sehari-hari, bilamana 'beliau' setia mendendangkan lagunya setiap kali saya setadi, bilamana 'beliau' bersama dgn saya mengharungi perjalanan balik ke bt. caves, dan bilamana 'beliau' menjadi pasangan duet kala saya berlatih vokal di rumah. mungkin dah takdirnya pergi begitu cepat, dan mungkin dah takdirnya saya "terpaksa" membeli mp3 baru berjenama Sony yang lebih canggih dan bergaya selepas mendapat duit rakyat pada semester hadapan. next sem, okay!

DUA~ AC Milan vs Real Madrid, menyaksikan Milan berjaya menundukkan Real 2 berbalas 3 gol. tekanannya di sini mungkin berpihak pada Kaka, yang orang sangkakan dengan perlawanan menentang bekas kelabnya, beliau akan berjaya membawa Real ke arah kegemilangan, tapi, lu orang ingat senang ker?? memang arr dia dah tau segala skill and strategi member2 lama dia kat Milan tuh, tapi, member2 lama dia tuh pun dah hafal segala step and pergerakan dia. agak2 korang arr kan, mana satu lagi senang? 11 pemain(as in pasukan AC Milan) kawal seorang pemain(as in Kaka) ataupun 11 orang pemain kawal seorang pemain?? lu pikirlah sendiri... jadi, bukan salah Kaka okay! (maaf, agak terlebih keemoan di sini)

TIGA~ top 3 movies yang saya paling teringin nak tengok, lihat dan hayati sekarang:
~papadom (citer ni da lama keluar panggung, tapi saya sorang je yang tak masuk2 panggung lagi. almaklumlah, kemelesetan ekonomi...)
~2012 (belum keluar lagi, 12 november baru ditayangkan. agak2nya, ada tak sesiapa yang nak belanja saya tgk citer ni? anggaplah macam belanja sempena birthday saya...hehehe)
~avatar, the last airbender (apa?? korang kata akuh macam budak2 sebab tgk citer katun?? huh,pedulik hape akuh...)

EMPAT~ my top 3 fevret song currently:
~ aril af7-menatap matamu (lagu ni ost tuk citer kau dan aku, lakonan aril, akim, n mila yang bakal ditayangkan di astro ria nanti. saya tak suka aril pun, tapi lagu ni sgt sweet n cute. tak percaya, coba kau lihat....coba kau coba....eh, silap, coba kau dgr....)
~ mila-jika kau ubah fikiran (tak tau kenapa boleh tersuka kat lagu ni plak. mungkin sebab takder lagu baru lain yang sedap didengar kott...n lagu ni bley tahan arr gak..)
~ taylor swift-forever and always (lagu ni taklah baru sgt pun, tapi saya baru terdengar dan terus tersuka. btw, this girl is really talented, n her touch is amazing. undilah beliau..)

LIMA~ finally, final exam. (kenapa final exam jatuh kat ranking no 5? bukan first thing first ke patutnya?? hurmm..wondering y...) uhu, bermula 29/10, berakhir 15/11. 6 paper keramat. semoga sempat setadi, semoga tak blur, semoga tak lari fokus, dan semoga berjaya akhirnya. (nampak sgt bias, citer pasal final exam 2-3 ayat jer, bendalah lain sampai tak cukup huruf nak menaip...)

papehal pun, stay happy, and calm. love life and life will love you back. love people and they will love you back. love me and i will not hate you.

=D

Thursday, October 8, 2009

IKLAN!!!

Teater Muzikal Gamat

3-8 & 11-12 Okt 09

Istana Budaya

Arahan Zaifri Husin

tarikh persembahan....
3-8 & 11-12 Oktober 2009 (8.30 pm), Matinee (3, 4 & 11hb, 3.00pm)

cara2 mendapatkan tiket....

RM30, RM50, RM80, RM100, RM150 (Matinee RM20 flat rate 4&11 Okt, 3.00pm)
Atau hubungi: 03-4149 8600 / 03-2091 1666 (Ticket2u), 03-4026 5558 (IB) www.ticket2u.biz

sinopsis cerita....

Kehidupan di dunia yang semakin ‘sakit’ dan tercemar menjadi intipati kepada persembahan ini. Begitu juga pengamalan gaya hidup sihat, kesedaran terhadap penjagaan kesihatan serta menghindari penyakit dan isu pencemaran alam sekitar.

Mengisahkan mengenai suka duka kehidupan di dalam laut yang dihuni pelbagai kehidupan laut. Ada yang baik dan ada yang jahat. Cerita bermula apabila Ketam Bunga, Ketam Batu dan Bintang keluar bermain di Taman Laut. Mereka tersesat ketika leka bermain dan ditakdirkan berjumpa dengan Mat (anak Gamat) yang dalam perjalanan menuju ke Taman Plankton tanpa pengetahuan ibu bapanya. Sedangkan ibunya (Ibu Gamat) hanya menyuruh Mat duduk saja di rumah.

Di Karang Puaka, Kurita sedang menderita kesakitan kesan daripada pencemaran alam sekitar. Kurita mengarahkan Obor-Obor untuk menangkap Ibu Gamat bagi mendapat lendirnya supaya dapat mengubati penyakitnya. Malangnya apa yang dirancang tidak mengena dan di situlah bermula sisi perjalanan Ibu Gamat untuk mencari Mat.




Menampilkan barisan pelakon:
Amy Mastura (Mak Gamat), Zuhairi Ibrahim (Bapa Gamat),
Aidil Solehin (Anak Gamat), Datin Natasha Hudson (Ikan Buntal),
Anith Aqilah OIAM (Gamat betina), Syukor Ibrahim (Penyu Ketua Hakim)
dan 80 pelakon berbilang bangsa berusia 3-50 tahun.






tinta pengarang:
memang industri teater kurang mendapat sambutan di negara kita, kalau nak dibandingkan dgn industri2 seni yg lain, tapi, bagi sesiapa yang mengikuti dan meminati seni ini, mereka pasti akan melihat bahawa industri teater mempunyai keunikan dan kelebihan tersendiri. penuh dgn mesej, jalan cerita yg tak bosan, gabungan lakonan, nyanyian dan gerak laku yg mantap, dan kehebatan pelakon melakonkan watak2 mereka secara live, selama seminggu atau lebih berturut2, sesiapa pun tak menafikan berlakon teater memang bukan sesuatu yg mudah utk dilakukan. sbg penonton, saya memg sgt mengagumi penggiat2 teater, dan jujur saya katakan, memg satu kepuasan dapat menonton live action di depan mata sendiri, dapat mendengar natural voice para pelakon dan dapat berhibur sambil menyokong industri teater yg semakin haus. kalau bukan kita org Malaysia yg menyokong industri teater negara kita, siapa lagi?


Sunday, October 4, 2009

blablabla.....


tuan rumah will be away for quite a long time

jgn ketuk pintu rumah
atau jenguk di jendela



p/s: doakan tuan rumah berjaya dalam apa jua yg dia lakukan sepanjang tempoh pertapaan ini. jaga diri elok2, jangan nakal2...

Monday, September 28, 2009

if only....

if only i could turn back time....

if only i had said what i still hide....

if only i grabbed the chances of my life....

if only i had been less blind...

if only i listened to my heart...

if only i had found the one...

if only i am strong enough...

if only i had never been a fool...

if only i had known....




but it's too late to turn back time...

it's too late to keep it right...

it's too late to made up your mind...

it's just too late to rewind your life...

and it'll always be too late to regret the times you leave behind...


*long sigh....*
wutever it is, life still have to move on...
geez..this song suits better...MOVE ALONG....


All American Reject- Move Along

Go ahead as you waste your days with thinking
When you fall everyone stands
Another day and you've had your fill of sinking
With the life held in your
Hands are shaking cold
These hands are meant to hold

Speak to me, when all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
Move along
Move along

So a day when you've lost yourself completely
Could be a night when your life ends
Such a heart that will lead you to deceiving
All the pain held in your
Hands are shaking cold
Your hands are mine to hold

Speak to me, when all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
Move along
(Go on, go on, go on, go on)

When everything is wrong we move along
(Go on, go on, go on, go on)
When everything is wrong, we move along
Along, along, along

When all you got to keep is strong
Move along, move along like I know you do
And even when your hope is gone
Move along, move along just to make it through
[x3]

(Move along)
(Go on, go on, go on, go on)
Right back what is wrong
We move along


yesterday is history
tomorrow is a mystery

today?

it is a gift

that's y we call it the present

Monday, September 21, 2009

segala-galanya tentang raya 2009....

we'll start with...
pagi raya ~ sangat simple; bangun, mandi, pakai baju raya,tapau juadah raya, tunggu kaum lelaki balik sembahyang raya, dan bertolak ke Tmn Kosas. tak dilupakan, bersalam-salaman dan bermaafan di pagi raya seisi keluarga kecil itu(sob2...rindunya kat keluarga besar spt thn2 sebelumnya). oh ya, sebelum bertolak tu sempat jugak tgk muka si Anas kat RTM2. shooting 'Seronoknya Raya' tu da siap dari thn lepas lagi, tapi raya thn ni baru RTM keluarkan. apa daa....

baju raya ~ tema=purple. tapi tak semua mengikut tema arr.. paling tak tahannya, Mak Iti punya set kusyen sama warna dengan baju kami adik beradik, atau lebih tepat lagi, baju saya. habis kena bahan tadi, beli kusyen percuma baju la, tak nampak Wanie duduk kat kerusi la, adeyhh...

juadah raya ~ rendang daging dan sambal kacang. yang lain semua disponsor oleh Mak Iti selaku tuan rumah dan juga Pak Lan selaku juruketupat. but seriously, i really missed my nenek's nasi tomato. huhu..

kuih raya ~ jujurnya, kuih raya tak habis buat lagi. ntah bila nak sambung celup biskut Almond London tu agaknya. semalam sempat celup biskut utk Almond London tu dgn white choc, instead of using dark choc. saja je nak buat variasi. inilah hasilnya....



but, this kuih raya still doesn't have any name yet. dunno what to call it. takkan nanti nak cakap "mak, kuih raya yang pakai biskut Almond london tapi celup dgn coklat putih tu ada lagi tak?" giler panjang nak sebut. so, do u have any suggestion? kalau ikut my kepala, nama2 ni yang terlintas difikiran tapi mcm tak sesuai plak:
A. snow white (nanti kena carik 7 org kerdil lak, huh, parah!)
B. snow queen (ish, takut plak nak mkn sbb bunyinya mcm kejam)
C. snowy rainbow (takleh2..nanti zila tuduh aku ciplak nama dia plak..)
D. snow flakes (mcm nama bijiran sarapan keluaran Kellogs la plak)
E. snow...eh, apasal asyik snow je ni?mentang2 kuih tu putih..
i need ur help dear to give that kuih a name...
gambar raya ~ tak banyak snap pun. sebab tak berapa nak cun di pagi raya. yelah, saya bukan artis pun nak bergaya lebih2. tapi ada gak arr beberapa gambar yang sempat disnap..

ha, cuba tgk sarung kusyen tu. sama tak?? memg sejibik sejiban btl la..

atas dari kiri: angah, nana, kak ti, along, along fairuz, abg abby

bawah dari kiri: ayees, boboy, saya, deena

gambar beramai-ramai tu ada kisah disebaliknya. nampak tak sebahagian frame gambar kat atas kerusi tu? gambar dlm frame tu menunjukkan kami semua(anak2 yang lahir before 1990) bergambar bersama2 sewaktu masih dalam hingusan. so, kami cuba nak mewujudkan suasana tu semula, but of course dalam situasi yg berbeza. yelah, masing2 pun dah besar, takkan nak wat exactly yg mcm dlm gambar lama tu kott. mustahillah ayees nak duduk ats riba angah lagi, ataupun saya di pangkuan boboy jugak. dan tak mungkin lah kak ti dpt kendong nana lagi..

*maaf,kualiti gambar tak cantik. tpi saya ttp nak post gak sbb nilai sentimentalnya sgt tggi..

duit raya ~ haha, lawak tak,dah besar2 pun dpt duit raya lagi, walaupun tak semeriah dulu. eh, tak..tak lawak. jgn gelak. patutnya saya bersyukur dpt dikurniakan lagi duit raya oleh pakcik makcik dan sepupu (ya, benar. thanx along fairuz walaupun sbnrnya segan nak amik sampul duit raya tu tadi.haha..). Alhamdulillah... thn depan bagi lagi yerr...

bola raya ~ disebabkan kami bermastautin di rumah Mak Iti tu sampai malam, maka sempatlah kiranya kami menonton perlawanan bola sepak Super Sunday- Man U vs Man City. dan sepupu2ku itu sgt fanatik Man U, jadi, saya terpaksa menyembunyikan kegembiraan bilamana Man City berjaya membolosi gawang Man U, disebabkan saya sgt anti Man U (syukur keantian itu makin berkurangan sekarang sejak perpindahan CR.kiranya, boleh layan lagilah). memang havoc lah tgk bola dgn mereka2. oh ya, kesudahannya, Man U-4, Man City-3.

jalan raya ~ erkk..ada kaitan ke?? huhu, ada lah gak kott.. jalanraya di KL agak lengang harini. ramai balik kampunglah tu.

okay, i think that's enough for hari raya merepek thing. jumpa lagi lain kali.. =P

Saturday, September 19, 2009

hari penat sedunia...

kenapa penat??
kerana daripada pagi tak henti2 bergerak..
and cipta sejarah tak bangun tgahari...mahupun tak tido ptg..

ok..cerita pg tadi....
bgun dan pulang ke rumah-bt. caves.
*keterujaan nak blik..kunun2 mcm blik kg tuk beraya arr..padahal naik bas rapid tambang rm2.50 jer kott..*

tgahari sampai umah..rehat2 tgk ice age jap..ngeehehe..
pastu, tak thn tgk blik SANGAT bersepah, merajin-rajinkan arr diri kemas bilik..
hasilnya, sgt memberangsangkan...!
*tak sesia berpenat lelah harini + berpenat lelah kemas umah sewa semalam....huhuhu..*

pas berbuka, plan asal gabungan idea Pn. Sabariah dan anak keduanya yang cantik, menarik, tertarik, da bomb tu (eh, pesal puji anak Pn. Sabariah ni lebih2 ni??), kununnya nak wat biskut raya bersama2..
tpi, tergendala sbb En Othman suruh anak keduanya tu ikut pergi hantar ibunya ke rumah kakaknya..
*maaf bondaku, anakanda pergi dulu..nti blik anakanda akn meneruskan perjuangan kita...tak usah risau(iklan lifebuoy)....*


misi membuat biskut raya diteruskan...

~watak utama: biskut chocolate chip
~watak kedua utama: anak ke2 Pn. Sabariah..ehem2..
~watak sampingan: anak ketiga Pn. Sabariah, Cik Wawa
~watak ala2 hidup segan mati tak mau: Aiman dan Apiq(sibuk je main mercun pop-pop)
~director cum script writer cum producer: Pn Sabariah Abdullah(tamak btul sume post dia nak amik)
tadaa.....biskut ni dinamakan biskut Choc Chip Emakku Syg
*bkn untuk dijual...utk dimakan shja..*
patutnya balang yg ats skali tu penuh gak, tpi dah selamat masuk perut..
*nisbah biskut yg masuk dalam balang dan masuk dalam mulut= 10:1 nasib arr, sape soh tinggalkan aku sensorang isik biskut dlm balang tu..*
ok2...enough for today..
esk2 cerita lagi...
pasal biskut raya lain plak..
hehe...
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR BATIN

Friday, September 11, 2009

cerita tentang kayak....

alkisahnya....sebagai student co-recreation, kami hari ini (Khamis, 10 sept 09) diajar bagaimana caranya utk berkayak. Location: Tasik Shah Alam (takkan Tasik Sri Gombak kott..). meh nak ajar sket meh...ambik buku log, salin nota cepat. nti ada kuiz ni. haha..


1st sekali kami diajar anatomi kayak. apa itu toggle, di mana kokpit, mcm mana bentuk paddle dan sume2lah. pastu, ada gak diterangkan pasal mcm mana nak ke kiri, ke kanan, nak stop, nak kayak backward, pusing 360 darjah dan gelek gerudi 90 darjah. tak, yang last skali tu tak termasuk dalam syllabus. actually, tak ingat pun semua yg en. hafiz terangkan tu, sian dia penat2 cakap..


then, kami dipaksa turun dalam air. sgt seronok walaupun ada menggelabah sket. ok..tak sket, banyak sebenarnya. dah berkayak 2 round (tak round pun, main patah balik seberang sana je), baru naik atas darat balik. walaupun macam tak puas n paddle tu pun tak knl kami lagi, eh, silap, kami pun tak sempat nak beramah mesra dgn paddle tu lagi, tapi, not bad lah 4 the 1st experience of kayaking. cis, pencemaran bahasa rojak betul kamu ni kaka. it's rowing ok.. sebut betul2, ROWING..


ada beberapa peristiwa menarik sepanjang kelas berkayak tadi...


1. sebatang paddle yang durjana telah mengetuk kepalaku. cis, sungguh kurang ajar paddle itu. tak pergi sekolah agaknya beliau tu. kalau sekali takpe arr, ni sampai 2 kali beliau jatuh dan menimpa headku. sekali- tak sakit. kali ke2- menimbulkan ketulan benjol di kepalaku. takpe..hari ni hari engkau, esok lusa, jgn harap!! (dgn nada penuh kebencian dan kedendaman terhadap paddle durjana itu)

2. org turun kayak dgn penuh kesopanan dan kehati-hatian, tapi, saya dgn excited dan riang gumbiranya pergi terjun masuk dalam kokpit tuh. teroleng-oleng gak arr dibuatnya seketika. hampir pecah rekod orang pertama naik kayak yang terus tergolek dalam air tasik tu. silapnya, saya terslip kaki masa nak turun kayak tu. over budget plus wrong timing. luckily, babak tenggelam timbul ala2 video klip sampai syurga faizal tahir dalam air tasik tu tak jadi shoot. (tipu arr tenggelam timbul, air tasik tu tak dalam pun. paras pinggang je, tapi bagi saya paras dada arr)

3. i'm the chosen 1. that have to switch place with another person of the last kayak in the line time rafting. bayangkan, di tgh2 tasik tu, u have to stand, and step on the kayak2 in the line to go to other side. kayak weyh, bukannya jambatan emas jambatan suasa. lupa plak nak kira berapa byk kayak saya terpaksa tempuhi tadi, sebab nervous sgt takut jatuh dlm air. tiba2 teringat plak cerita sang kancil dgn buaya. yang si kancil nak pergi seberang sungai utk mkn rambutan. 1..2..3..lekuk, jantan betina aku ketuk... haa, mcm tu arr keadaannya tadi. patutnya saya mengira mcm sang kancil tu gak, sambil ketuk2 kepala manusia2 dalam kayak tu. haha. ampun2...


next week, terus ada test kayak. ish, mcm mane arr gayanya nti. boleh tak nak praktis buat amali dalam kolah bilik air? ataupun kat kolam renang bwh bangunan canselori tu? haha..



*disebabkan terlampau kecewa dan dah putus asa dengan setting comments saya, yang tetap tak bagi org lain comment entri saya, saya ada sediakan shoutbox kat sebelah ni. anything you want to comment, or critic, kindly drop your message in there. thank you.



Life is either a daring adventure or nothing

Wednesday, September 9, 2009

berjuanglahh....!!

ini cerita hari Isnin

wake up this morning, i was like, "oh,my God, my brother's gonna sit for UPSR exam today!"
geez..suddenly i started to feel nervous, like i'm the one who's gonna take that exam. while in the car wif him (and my father as well), i feel like i could hear his heartbeat. actually, it's my heartbeat, coz it feels like you recalling back your memories of your school time. the truth is, my brother looks cool. he is very cool. he LIKES to act cool.

i dunno what will his result be, as he doesn't look like the one who's gonna sit for the exam (maybe he got that talent from me...), but it's only UPSR...who cares??haha.. deyy, mom do cares so much! (rilex mak, kalau dak ni failed UPSR dia, kawenkan je trus.. gatal da nak bermakwe2 time skola rendah, melangkah bendul kakak2 dia lak tuh)hehe...

to my brother, ANAS SYAFIQ, a.k.a Apiq (but sometimes i just love to called him Anas, and i'm the one in my family to call him wif that name), GOOD LUCK FOR YOUR UPSR! Try your best, n try to beat Along's result. bwahaha..... (u can't beat mine n wawa's, u knew that...)

* gaya macam apiq baca jer blog aku nih.. but who cares?? blogging is to express your feelings and these are my feelings...


p/s: i've got my mid-term MAF 330 test result, and it's really2 dissapointed. but, wut to do, that's all bcoz of myself too. hailaa, bler arr mood nak study nak dtg nih.. next week i've got an audit presentation and a quiz on MAF 330, both in TUESDAY! wondering how will i cope with those two things. and i'm supposed to complete my FAR 315 homework NOW, so what am i still doing in front of the laptop??



live well or live hell? choose yourself

Tuesday, September 8, 2009

such a long journey...

Saturday, Sept. 5 2009
Location: Seksyen 8, Shah Alam

0800 ~ Wake up. Get ready to go to ceramah ko wif fazilla and faezah(faezah stayed at our home to complete MAF 325's assg). Tahap kemengantukan sgt tinggi sbb tak tidur semalaman. Tapi, dibantu oleh MP3 kesayangan, berjaya juga akhirnya menggagahkan diri membuka mata sepanjang ceramah tersebut.
1130 ~ Tiba di rumah sewa setelah habis ceramah. Plan asal nak terus balik bt. Caves tapi terpaksa dibatalkan sbb ahad ada meeting wif mentor utk ENT 300. online sebentar sebelum qada' tidur(terbaekk punya tidur!!)
1735 ~ Dapat mesej dpd Adriana, mengatakan meeting wif mentor cancelled. So frustrated. Kalau ku tau awal2, dah ku berlepas ke bt. Caves lama lagi. Dalam keadaan yg sgt kecewa, tiba2, timbul idea baru... *tingg..* (bunyi mentol menyala atas kepala)
1900 ~ Call TGV Cinema. Thought of booking tickets of final destination 4(selepas ini hanya akn disebut sbg FD4) for midnite show. But, unfortunately, frustrated again. Tickets 4 reservation has finished!! ufth, wut an unlucky day..
1930 ~ Berbuka puasa. Sambil berbincang lebih lanjut mengenai plan FD4. Kata putus= redah jerr panggung wayg tuh...
2230 ~ Bergerak melaksanakan plan FD4. Dgn penuh harapan, berdoa agar nasib tak malang lagi.
Location: TGV Cinema, Sunway Pyramid
2315 ~ Tiba di TGV Cinema. Mak aihh!! ramainya orang! Dorg ni tak geti nak balik ke hape?? Dgn langkah longlai, menuju ke line Q. Muka mcm asam cemberut, dahi dah berkerut2, sbb tiket FD4 jam 1155 mlm da tggal few.
2330 ~ SOLD OUT!! Rasa cam nak bom TGV Cinema tu supaya semua org yg dpt tiket tak dpt tgk. Huh!
2345 ~ Going back home after snapping a few pics. Ciss, dtg jauh2 g sunway semata2 nak tgkap gambar. Motif tak tercapai(T T)
Sunday, Sept. 6 2009
Location: Restoran Syed, Seksyen 3, Shah Alam
0001 ~ Lepak mapley. Makan utk menghilangkan kekecewaan. Sambil berbincang mengenai plan FD4 yang tak jadi tapi tetap nak dijadikan. Kata putus= plan FD4 akan tetap berlangsung. Tunggu je arr...
0100 ~ Bertolak pulang. Sedap roti tisu kat mapley tu (aney, wa promote restauran lu, bagi komisyen sket laa). Hujan lebat plak. Bagai turut sama merasai kekecewaan kami. Tiba di rumah dgn separa lencun.
0115 ~ sambil bergebang2 bersama jah(nama manja faezah), fazy (nama tak manja fazilla) dan shiro (nama separa manja gabungan shirah dan pakwenya), tiba2......*krakk...keceburr*
apakah??bunyi apakah itu? (yg telah berjaya membuatkan kami berpelukan antara satu sama lain) Setelah berpandangan and a short discussion, konklusinya= itu adalah bunyi hujan yg sgt lebat jatuh menimpa atap zink rumah kami (sedapkan hati sendiri).
0200 ~ tidur dalam kekecewaan (sbb plan tak jadi) dan keterujaan (sbb plan akn tetap diteruskan)
0900 ~ Wake up. Tanpa membasuh muka dan menggosok gigi, terus call TGV Cinema utk book tiket. Hasilnya, tiket FD4 jam 1145 di TGV Bukit Raja selamat di reserved. Baru boleh mandi dgn tenang.
0930 ~ Misteri bunyi *krakk..* yg sgt kuat itu terjawab sudah. Sebatang dahan besar patah dan menghalang lalulintas. Ufth, bayangkan kalau kami balik lambat sikit je pagi tadi...
ini bukan tempat tinggal saya

wondering how....

sgt bergaya berposing disamping dahan pokok yg patah

1045 ~ Bertolak ke Bukit Raja, sambil bernyanyi2 lagu 'Rasa Sayang Eh' dgn gembiranya.
Location: TGV Cinema, JJ Bukit Raja, Klang
1100 ~ Tiket selamat diambil. Membuang masa selama kurang lebih 45 minit sebelum masuk panggung.
1145 ~ Selamat masuk panggung (tanpa popcorn and coke sbb bulan puasa).
1300 ~ END OF SHOW. Puas hati. Mission accomplished. I give three and a half star out of five. Itupun sbb byk aplikasi fizik dlm movie tu (tenaga kinetik sng dipindahkan antr zarah2 pepejal sehingga myebabkan objek bergerak sendiri, bukan digerakkan orang atau hantu). Pahala puasa berkurangan sbb byk mencarut dalam panggung time babak yg extreme.
1330 ~ Tiba di rumah. Terus bersiap2 utk balik bt. Caves. (^_^)
1400 ~ Bertolak pulang bersama jah (yg nak balik melati) dan fazy (yg nak berjalan2 ke KL). Teruja membawa fazy menaiki kenderaan awam. Almaklumlah, kawan tu da lama tak naik bus.
Location: KLCC
1600 ~ Tiba di KLCC. Sempat window shoping n berjalan2 seketika sementara menantikan kedatangan kakak fazy. Thought of buying a pair of new wedges at vincci but couldn'y find one. Takpe arr.. raya ni pakai selipar je arr.. isk3.
1700 ~ Ketibaan kakak fazy. Setelah melambai2 manja kpd fazy, bertolak pulang ke bt. Caves. Wait for me mum!!
1800 ~ My final destination= home sweet home!
* ketika ini, masih berada dirumah tercinta. Maaf Pn. Sheila, saya MUNGKIN tak dpt ke kelas anda esok. MUNGKIN ye, saya akn cuba tidak memungkinkannya. Current mood= sgt gian nak karok. Sbr2..tunggu habis bulan puasa...

Wednesday, September 2, 2009

menagis...menangis...dan menangis lagi.....

i beat my own record!! menangis lebih drpd 12 jam tanpa henti...

ini semua gara-gara sore-eye yang menyerang kembali.huh!
saya tak pernah menangis lebih drpd 30 minit, jadi ini rekod baru yang patut dibanggakan. bayangkan, daripada jam 11 malam sehingga 1 tengahari keesokan harinya, mata memang sangat merah macam biji saga. agaknya kalau shuhaimi baba tgk, terus dia offer berlakon watak pontianak menggantikan maya karin dalam pontianak harum sundal malam 3.

disebabkan sakit mata jugak, hari ini menjadi sangat kelam kabut. bangun pagi dgn perasaan yang sgt tension sebab mata yang merah dan sgt perit, kemudian bersiap ala kadar sebab takder mood nak pergi kelas(alasan sebenar sebab tak siapkan kerja, tapi tetap kena salahkan sakit mata sebab keje tak siap gara2 takleh bukak mata), then terlupa pakai lip balm plak tu g kelas(hmmm...ada kaitan ke dgn sakit mata???). hasilnya, saya ke kelas dgn imej yang agak selekeh, tanpa contact lens berwarna dan hanya memakai seliper jamban(converse terpaksa ditinggalkan sebab baju kurung+converse=pandangan pelik dpd org sekeliling). okay, sebenarnya hari2 pun memang selekeh...saje jer cite bom sebab hari ini tak habis takat ni je...

dalam kelas, asyik main kenyit2 mata jer dgn lecturer.. nasib baik lecturer sume perempuan. air mata pulak asyik berlinangan sebab sayu tahun ni tak dapat beraya kat kampung. eh, bukan. itu cerita lain. ufth, perit dan pedihnya mata tak dapat digambarkan. rasa macam nak keluarkan biji mata, basuh...cuci bersih2...then masukkan balik tanpa ada sebarang side effect. boleh ker??? plz say yes...

menambahkan perit di hati, waktu nak balik plak, tetiba terselit surat cinta daripada pak guard di motosikal. memang malang bertimpa-timpa. sudah jatuh ditimpa tangga, dipijak orang, lagi dibomkan taik burung. huh! puasa...tahan sabar.

dugaan betul hari ini.....

*nak tgk final destination 4....huhuu...ada sape2 nak belanja??

Monday, August 31, 2009

tagged...........by miss fazy

1)saya suka???
~perkara2 yang menggembirakan...

2)pada masa ini saya sedang berfikir tentang...
~alangkah bagusnya kalau tidak perlu ke kelas esok...dan seterusnya..(dlm erti kata lain, da habis belajarlah..bukan ditendang..huish,mintak simpang)

3)bila rasa tension saya akan...
~menyanyi kuat2 lepaskan tension....(tak tension pown aku nyanyi gakk..)

4)3 perkara yang akan buat saya tersenyum..
~melihat muka kaka yg sgt hensem
~baca novel yang sgt sweet...especially karya hlovate
~jumpe mamat hensem kat tgh jalan...hahahaha....

5)3 perkara yang buat saya menangis...
~tgk cerita sedih sorang2....(time sorang2 jer..kalau ada org lain, air mata tu tak keluar..)
~sesi bersalaman dan bermaafan di pagi raya...sgt sayu..
~mata masuk habuk...huhu..perit siott..

6)klu saya ada RM100k...
~melancong keliling dunia....sambil ditemani suami terchenta...hahaha...(tak blar siott..)

7)sila beri 3 nama utk di tag...
~tiada
~tiada
~sape2 yang rajin wat bendalah ni, watlah kalau nak...


fazy.....thanx 4 da tag...

Wednesday, August 19, 2009

new baby born...

deeba!! zilla!! kawan-kawan!! dunia!!
lihatlah..saya sudah punya blog!!

huhu..gila kecoh minah sorang ni. padahal ada blog je pun..
bukannya ada banglo atas bukit..kereta mewah menjalar..ataupun suami handsome lagi kaya. haha.. tapi,bangga what ada blog sendiri.

memiliki blog sendiri dah lama menjadi angan-angan saya, tapi baru sekarang impian tu menjadi kenyataan sebab asyik tangguh2 je nak wat blog. bagi seorang pelajar seperti saya, kerja bertangguh tu memang dah menjadi satu kemestian. ok..mungkin tak semua pelajar la, tapi pelajar yang berperangai seperti saya, itu yang paling tepat. terbukanya hati saya hari ini [maksud saya,hari di mana saya post entry ni, bkn hari di mana anda membaca ayat ini] tuk mendaftarkan diri saya sebagai blogger akhirnya atas sebab2 ini juga;

  1. heart-to-heart talk with deeba. takdelah heart sangat, cuma bila deeba beria-ia bercerita tentang keseronokan memblogging kpd saya, saya sgt teruja mendengarnya. dan bila dia bertanyakan kpd saya "tak teringin ke nak wat blog?", tanpa segan silunya saya menjawab selepas menekan buzzer, "teringin gler, tapi belum sampai seru lagi lah.." cewah..! btw, thx deeba for kindly open my heart to start blogging.
  2. kehadiran P1-Wimax tercinta di rumah. awal sem 3 ni, kehadiran En.P1 Wimax ni telah menceriakan hidup saya beserta housemates tercinta (walaupun mendukakan juga bila difikirkan bilnya,bil letriknya,kekurangan masa tidurnya dan kekurangan masa studynya). maka dengan itu, tidak salah kiranya saya menggunakan sepenuhnya perkhidmatan En. P1 Wimax ini secara maximum,betul tak?
  3. kebosanan duduk di rumah. pada ketika ini, disebabkan sakit mata, saya mendapat m.c. selama 2 hari, dan dek krn kebosanan yang amat sangat, akhirnya saya secara tak sengaja terbloggingkan diri saya. padahal doktor bagi m.c. suruh rehatkan mata, ni lagi menganiayai mata adalah..
  4. keseronokan menskodeng blog org lain. ya,benar.. skodeng blog org lain (agaknya sebab tu lah kot saya dpt sakit mata ni, sebab baca blog org lain tanpa izin. eh,wait a sec! perlu ke minta izin? fungsi blog memang untuk dibaca, jadi saya tak bersalah di sini, kan?). saya memang gemar membaca. jadi blog2 orglah menjadi mangsa mata saya.

hopefully, lepas ni saya akan aktif mengupdate blog. dan skill penulisan saya akan bertambah baik lagi.



live the life to the fullest, for life is too short to be anything but happy